Laadpaal

Redactie Redactie
• Laatste update:

Kippen zonder kop. Van die mafkezen die denken dat stroom zo maar uit de muur komt zonder vervuilende opwekking.” Ja, als het over het milieu gaat, is mijn buurman niet meer te houden! En helemaal niet wanneer het over het klimaat gaat. “Hans”, zei hij me laatst. “Weet je dat ik er soms bang van word?” “Waarvan buurman?”, vroeg ik. “Van het fanatisme waarmee onzin beleden wordt. Wil je een paar voorbeelden van uitgestorven onzin?” “Graag”, antwoordde ik. “Weet je nog de zure regen? Weet je nog het gat in de Ozonlaag? Weet je nog de angst voor de millenniumcrash? Zouden er geen vliegtuigen neerstorten? Allemaal achterhaalde onzin! Niets van over. Had iedereen kunnen weten, maar achter elkaar aan rennen is makkelijker.” Hij ging nog even door. “Als in een voetbalstadion. Samen schreeuwen en niet meer zelf nadenken. Samen sterk.” Ik zei: “ho ho buur. Mag ik even terug naar de Tesla's? Elektrisch rijdt toch fijn? Minder herrie, mooie koppelopbouw. En de combi van benzine met elektro zoals bij mijn Lexus is technisch toch fantastisch?” Mijn buurman staarde me een moment aan. Haalde diep adem. O jee, daar kwam het. En het kwam. “Er is niets in de discussie hier die over de techniek gaat. En er is nauwelijks iets in deze discussie dat over de klant gaat. Deze discussie is politiek geworden. Teslarijders, BMW i-rijders en Renault Zoe-rijders zijn politici. Zij hebben hun ziel verkocht aan de bijtelling en legitimeren dit met een milieusaus.

Laadpalen zijn over een paar jaar waardeloos.

Zij zijn niet beter dan de F-side in het stadion. Meeschreeuwen met de massa.” Ik vroeg voorzichtig of hij nog iets positiefs te melden had. “Nauwelijks buurman”, antwoordde hij. “Let op. De laadpalen zijn ook politieke palen. Ze verrijzen overal en zijn over een paar jaar waardeloos. Werken niet op nieuwe systemen en zijn dan sowieso overbodig omdat waterstof het gaat worden.” Slimme vent, mijn buurman. Een goede buur is beter dan…

HANS ADRIANI, DEALER BD. HANS@DSOLUTION.EU

Laadpaal | Fleet&Mobility

Laadpaal

Redactie Redactie
• Laatste update:

Kippen zonder kop. Van die mafkezen die denken dat stroom zo maar uit de muur komt zonder vervuilende opwekking.” Ja, als het over het milieu gaat, is mijn buurman niet meer te houden! En helemaal niet wanneer het over het klimaat gaat. “Hans”, zei hij me laatst. “Weet je dat ik er soms bang van word?” “Waarvan buurman?”, vroeg ik. “Van het fanatisme waarmee onzin beleden wordt. Wil je een paar voorbeelden van uitgestorven onzin?” “Graag”, antwoordde ik. “Weet je nog de zure regen? Weet je nog het gat in de Ozonlaag? Weet je nog de angst voor de millenniumcrash? Zouden er geen vliegtuigen neerstorten? Allemaal achterhaalde onzin! Niets van over. Had iedereen kunnen weten, maar achter elkaar aan rennen is makkelijker.” Hij ging nog even door. “Als in een voetbalstadion. Samen schreeuwen en niet meer zelf nadenken. Samen sterk.” Ik zei: “ho ho buur. Mag ik even terug naar de Tesla's? Elektrisch rijdt toch fijn? Minder herrie, mooie koppelopbouw. En de combi van benzine met elektro zoals bij mijn Lexus is technisch toch fantastisch?” Mijn buurman staarde me een moment aan. Haalde diep adem. O jee, daar kwam het. En het kwam. “Er is niets in de discussie hier die over de techniek gaat. En er is nauwelijks iets in deze discussie dat over de klant gaat. Deze discussie is politiek geworden. Teslarijders, BMW i-rijders en Renault Zoe-rijders zijn politici. Zij hebben hun ziel verkocht aan de bijtelling en legitimeren dit met een milieusaus.

Laadpalen zijn over een paar jaar waardeloos.

Zij zijn niet beter dan de F-side in het stadion. Meeschreeuwen met de massa.” Ik vroeg voorzichtig of hij nog iets positiefs te melden had. “Nauwelijks buurman”, antwoordde hij. “Let op. De laadpalen zijn ook politieke palen. Ze verrijzen overal en zijn over een paar jaar waardeloos. Werken niet op nieuwe systemen en zijn dan sowieso overbodig omdat waterstof het gaat worden.” Slimme vent, mijn buurman. Een goede buur is beter dan…

HANS ADRIANI, DEALER BD. HANS@DSOLUTION.EU