Over ons

Het zakelijke mobiliteitsbeleid van bedrijven gaat niet meer alleen over leaseauto’s. Steeds meer organisaties bieden hun werknemers alternatieve vervoersoplossingen aan zoals openbaar vervoer, poolautoconcepten, mobiliteitskaarten of gaan werken met mobiliteitsbudgetten, al dan niet met een bonus-/malus-systeem.

De fleetmanager wordt mobilitymanager en moet zich daarnaast ook verdiepen in bijkomende zaken. Denk bijvoorbeeld aan oplaadinfrastructuur voor EV`s en plug-in hybrides.

Doordat de leaseauto bij steeds meer organisaties naar de achtergrond schuift, komen ook de medewerkers die geen auto van de zaak rijden (80 procent van het personeelsbestand) in het vizier van leasemaatschappijen en andere mobiliteitsaanbieders. Zij komen met oplossingen toegespitst op de business-to-employee markt (b2e). Denk hierbij aan managementsystemen voor deelauto`s, privéleaseproducten, en fietsenplannen.

De verschuiving naar multimobiliteit staat nog in de kinderschoenen. Op Fleet&Mobility leest u de laatste ontwikkelingen en belangrijkste initiatieven.