Elektrisch auto op afroep

Thema Mobiliteitsconcepten | Amber Mobility

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

De Eindhovense startup Amber levert een elektrische auto op afroep via een app. Kate Brunton, chief marketing officer: “Als je via onze app een auto aanvraagt, zorgt ons voorspellende algoritme ervoor dat er een auto op loopafstand voor je klaarstaat met voldoende acculading voor je reis. Ontgrendelen en starten doe je via de app. Al onze auto’s zijn elektrisch. Zo maken wij autogebruik gemakkelijk, betaalbaar en milieuvriendelijk.” Alleen de gebruikstijd moet betaald worden (12 euro per uur zonder abonnement), kilometers zijn gratis. 

Op dit moment heeft Amber twee hubs: eentje op de High Tech Campus Eindhoven en een in het centrum van die stad. Die tweede hub is een samenwerking met een kantoor van ABN Amro: de auto’s van Amber worden ingezet ter vervanging van een groot deel van de leasevloot. “Het wagenpark van dat kantoor kon met 75 procent verkleind worden”, zegt Brunton. “De CO2-uitstoot werd tot 0 gereduceerd en medewerkers vonden het prachtig. We hebben niet alleen maar auto’s neergezet en hen het zelf laten uitzoeken: we hebben onze app uitgerust met allerlei spelelementen om duurzaam gedrag te bevorderen. Wij vervangen dus niet alleen de vloot, maar zorgen ook voor alle systemen en communicatie om de poolauto’s te gebruiken.” 

Ook medewerkers van andere bedrijven in de buurt van een hub kunnen er gebruik van maken; het systeem zorgt dat de factuur op de juiste plek belandt. “We zoeken naar bedrijven in het hele land, vooral grote met meerdere locaties”, zegt Brunton. “We willen snel uitbreiden over heel Nederland. Binnenkort openen we hubs in Tilburg, Utrecht en Amsterdam.”

Thema Mobiliteitsconcepten | Amber Mobility | Fleet&Mobility
Elektrisch auto op afroep

Thema Mobiliteitsconcepten | Amber Mobility

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

De Eindhovense startup Amber levert een elektrische auto op afroep via een app. Kate Brunton, chief marketing officer: “Als je via onze app een auto aanvraagt, zorgt ons voorspellende algoritme ervoor dat er een auto op loopafstand voor je klaarstaat met voldoende acculading voor je reis. Ontgrendelen en starten doe je via de app. Al onze auto’s zijn elektrisch. Zo maken wij autogebruik gemakkelijk, betaalbaar en milieuvriendelijk.” Alleen de gebruikstijd moet betaald worden (12 euro per uur zonder abonnement), kilometers zijn gratis. 

Op dit moment heeft Amber twee hubs: eentje op de High Tech Campus Eindhoven en een in het centrum van die stad. Die tweede hub is een samenwerking met een kantoor van ABN Amro: de auto’s van Amber worden ingezet ter vervanging van een groot deel van de leasevloot. “Het wagenpark van dat kantoor kon met 75 procent verkleind worden”, zegt Brunton. “De CO2-uitstoot werd tot 0 gereduceerd en medewerkers vonden het prachtig. We hebben niet alleen maar auto’s neergezet en hen het zelf laten uitzoeken: we hebben onze app uitgerust met allerlei spelelementen om duurzaam gedrag te bevorderen. Wij vervangen dus niet alleen de vloot, maar zorgen ook voor alle systemen en communicatie om de poolauto’s te gebruiken.” 

Ook medewerkers van andere bedrijven in de buurt van een hub kunnen er gebruik van maken; het systeem zorgt dat de factuur op de juiste plek belandt. “We zoeken naar bedrijven in het hele land, vooral grote met meerdere locaties”, zegt Brunton. “We willen snel uitbreiden over heel Nederland. Binnenkort openen we hubs in Tilburg, Utrecht en Amsterdam.”