UPS koopt ruim 600 elektrische bestelwagens

UPS • De eerste honderd wagens worden ingezet in Parijs
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: UPS).

UPS schaft 600 elektrische Iveco eDaily bestelwagens aan voor zijn Europese besteldiensten. Het bedrijf schaft deze wagens aan om in steden te blijven rijden waar zero-emissiezones ingevoerd worden. De eerste honderd wagens worden ingezet in Parijs, laat het bedrijf weten in een persbericht.

De op maat gemaakte P45E auto´s hebben een volledig recyclebare buitenkant en bieden een operationeel bereik van 230 kilometer. De laadruimte van 14 kubieke meters kan 1.100 kilo lading vervoeren.

De Amerikaanse besteldienst werkt sinds 2021 ook met eQuads bakfietsen en elektrische fietsen om haar activiteiten uitstootvrij te maken en daarnaast ook gebruik te kunnen maken van fietspaden. Die vervoermiddelen worden ingezet in 45 stedelijke logistieke centra in 40 Europese steden. UPS wil in 2025 bij 40 procent van de diensten alternatieve brandstoffen gebruiken en dat in 2050 naar 100 procent op kunnen voeren.

“De nieuwe elektrische voertuigen helpen de klanten van onze besteldienst om aan de toenemende vraag naar meer duurzame praktijken te voldoen”, zegt Michiel van Veen, directeur Frankrijk en Benelux.

“We blijven de vloot van meer dan 18.000 alternatieve brandstof en hoog-technologische voertuigen die al in de wereld in gebruik zijn verder uitbreiden. Het in gebruik nemen van EV’s in Parijs is een spannend punt op die reis”, voegt de Amerikaanse vice-president Luke Wake toe.

UPS koopt ruim 600 elektrische bestelwagens | Fleet&Mobility

UPS koopt ruim 600 elektrische bestelwagens

UPS • De eerste honderd wagens worden ingezet in Parijs
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: UPS).

UPS schaft 600 elektrische Iveco eDaily bestelwagens aan voor zijn Europese besteldiensten. Het bedrijf schaft deze wagens aan om in steden te blijven rijden waar zero-emissiezones ingevoerd worden. De eerste honderd wagens worden ingezet in Parijs, laat het bedrijf weten in een persbericht.

De op maat gemaakte P45E auto´s hebben een volledig recyclebare buitenkant en bieden een operationeel bereik van 230 kilometer. De laadruimte van 14 kubieke meters kan 1.100 kilo lading vervoeren.

De Amerikaanse besteldienst werkt sinds 2021 ook met eQuads bakfietsen en elektrische fietsen om haar activiteiten uitstootvrij te maken en daarnaast ook gebruik te kunnen maken van fietspaden. Die vervoermiddelen worden ingezet in 45 stedelijke logistieke centra in 40 Europese steden. UPS wil in 2025 bij 40 procent van de diensten alternatieve brandstoffen gebruiken en dat in 2050 naar 100 procent op kunnen voeren.

“De nieuwe elektrische voertuigen helpen de klanten van onze besteldienst om aan de toenemende vraag naar meer duurzame praktijken te voldoen”, zegt Michiel van Veen, directeur Frankrijk en Benelux.

“We blijven de vloot van meer dan 18.000 alternatieve brandstof en hoog-technologische voertuigen die al in de wereld in gebruik zijn verder uitbreiden. Het in gebruik nemen van EV’s in Parijs is een spannend punt op die reis”, voegt de Amerikaanse vice-president Luke Wake toe.