Mercedes-Benz opent eerste Europese laadstation

Redactie Redactie
• Laatste update:
Laadstation in Mannheim. (Foto: Mercedes).

Het Duitse merk heeft al twee laadfaciliteiten in China en één in de VS, maar dit is de eerste in Europa. In 2030 wil Mercedes-Benz wereldwijd zeker 2.000 van dat soort eigen laadstations met minstens 10 duizend laadpunten in bedrijf hebben, meldt het bedrijf in een persbericht. Volgend jaar staan vestigingen in Italië, Spanje en Frankrijk op de agenda.

In Mannheim kunnen personenauto’s of bestelwagens gebruik maken van zes laadpunten van 300 kW. Het station is ruim opgesteld zodat ook grotere bestelwagens er zonder moeilijke manoeuvres terecht kunnen. Elke lader heeft maar één laadpunt om er voor te zorgen dat het voertuig de maximale energie ontvangt. Op die manier kunnen bepaalde modellen laden van 10 tot 80 procent in zo’n 20 minuten. Voor de energievoorziening zelf en verdere ondersteuning werkt Mercedes-Benz samen met E.ON. 

Het bedrijf benadrukt dat de faciliteiten toegankelijk zijn voor alle soorten elektrische voertuigen van alle merken. Berijders van een Mercedes-Benz kunnen daarbij profiteren van een introductietarief met gratis laden tijdens de eerste maanden, pre-booking van een laadsessie en andere diensten. Ook kunnen zij gebruik maken van een nabijgelegen Mercedes-Benz dealer in Mannheim. 

Mercedes-Benz opent eerste Europese laadstation | Fleet&Mobility

Mercedes-Benz opent eerste Europese laadstation

Redactie Redactie
• Laatste update:
Laadstation in Mannheim. (Foto: Mercedes).

Het Duitse merk heeft al twee laadfaciliteiten in China en één in de VS, maar dit is de eerste in Europa. In 2030 wil Mercedes-Benz wereldwijd zeker 2.000 van dat soort eigen laadstations met minstens 10 duizend laadpunten in bedrijf hebben, meldt het bedrijf in een persbericht. Volgend jaar staan vestigingen in Italië, Spanje en Frankrijk op de agenda.

In Mannheim kunnen personenauto’s of bestelwagens gebruik maken van zes laadpunten van 300 kW. Het station is ruim opgesteld zodat ook grotere bestelwagens er zonder moeilijke manoeuvres terecht kunnen. Elke lader heeft maar één laadpunt om er voor te zorgen dat het voertuig de maximale energie ontvangt. Op die manier kunnen bepaalde modellen laden van 10 tot 80 procent in zo’n 20 minuten. Voor de energievoorziening zelf en verdere ondersteuning werkt Mercedes-Benz samen met E.ON. 

Het bedrijf benadrukt dat de faciliteiten toegankelijk zijn voor alle soorten elektrische voertuigen van alle merken. Berijders van een Mercedes-Benz kunnen daarbij profiteren van een introductietarief met gratis laden tijdens de eerste maanden, pre-booking van een laadsessie en andere diensten. Ook kunnen zij gebruik maken van een nabijgelegen Mercedes-Benz dealer in Mannheim.