Infrastructuur

Laatste update:

VNO-NCW: Westerscheldetunnel ook tolvrij voor vrachtverkeer

Vrachtwagens in Nederland. (Foto: Shutterstock).

VNO-NCW pleit voor het tolvrij maken van de Westerscheldetunnel voor vrachtwagens vanaf 2025. Dat meldt de ondernemersorganisatie nadat Mark Harbers, Minister van Infrastructuur en Waterstaat, bekendmaakte dat personenauto’s tolvrij gebruikt kunnen maken van de tunnel.

Volgens VNO-NCW zou tolvrijheid voor al het verkeer “aanzienlijke kostenverlagingen” opleveren voor goederen- en personenvervoer tussen Zeeuwse bedrijven aan beide zijden van de Westerschelde. Harbers geeft aan dat de financiële middelen voor het tolvrij maken van de tunnel voor vrachtverkeer nog niet beschikbaar zijn.

Dat de Westerscheldetunnel tolvrij wordt voor personenauto’s in 2025, acht jaar eerder dan gepland, valt in goede aarde bij VNO-NCW Zeeland. De organisatie stelt dat een tolvrije tunnel de arbeidsmobiliteit zal bevorderen, bijdragend aan een sterke en evenwichtige regionale arbeidsmarkt. Ook gelooft VNO-NCW dat het tolvrij maken zal bijdragen aan de groei van haven North Sea Port, de gezamenlijke organisatie van de havens van Vlissingen, Terneuzen en Gent.

Tijdsverlies

Transport en Logistiek Nederland (TNL) verwelkomt de tolvrijstelling voor personenvervoer als een “eerste stap”. Tegelijkertijd benadrukt TNL dat de kosten voor goederenvervoer hoog blijven en dat vrachtwagens nog niet kosteloos door de tunnel kunnen rijden in het nieuwe jaar, wat tijdverlies voor vervoerders betekent.

TLN-bestuurslid Ida Sinke voor de regio Zuid meldt dat ondernemers zich hebben ingespannen om de politiek te overtuigen van tolvrij goederenvervoer door de Westerscheldetunnel, zonder succes tot nu toe. Ze hoopt dat een nieuw kabinet zich hiervoor zal inzetten, wat de bereikbaarheid van Zeeland zal verbeteren en de Zeeuwse economie zal versterken.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
VNO-NCW: Westerscheldetunnel ook tolvrij voor vrachtverkeer | Fleet&Mobility

VNO-NCW: Westerscheldetunnel ook tolvrij voor vrachtverkeer

Redactie Redactie
• Laatste update:
Vrachtwagens in Nederland. (Foto: Shutterstock).

Volgens VNO-NCW zou tolvrijheid voor al het verkeer “aanzienlijke kostenverlagingen” opleveren voor goederen- en personenvervoer tussen Zeeuwse bedrijven aan beide zijden van de Westerschelde. Harbers geeft aan dat de financiële middelen voor het tolvrij maken van de tunnel voor vrachtverkeer nog niet beschikbaar zijn.

Dat de Westerscheldetunnel tolvrij wordt voor personenauto’s in 2025, acht jaar eerder dan gepland, valt in goede aarde bij VNO-NCW Zeeland. De organisatie stelt dat een tolvrije tunnel de arbeidsmobiliteit zal bevorderen, bijdragend aan een sterke en evenwichtige regionale arbeidsmarkt. Ook gelooft VNO-NCW dat het tolvrij maken zal bijdragen aan de groei van haven North Sea Port, de gezamenlijke organisatie van de havens van Vlissingen, Terneuzen en Gent.

Tijdsverlies

Transport en Logistiek Nederland (TNL) verwelkomt de tolvrijstelling voor personenvervoer als een “eerste stap”. Tegelijkertijd benadrukt TNL dat de kosten voor goederenvervoer hoog blijven en dat vrachtwagens nog niet kosteloos door de tunnel kunnen rijden in het nieuwe jaar, wat tijdverlies voor vervoerders betekent.

TLN-bestuurslid Ida Sinke voor de regio Zuid meldt dat ondernemers zich hebben ingespannen om de politiek te overtuigen van tolvrij goederenvervoer door de Westerscheldetunnel, zonder succes tot nu toe. Ze hoopt dat een nieuw kabinet zich hiervoor zal inzetten, wat de bereikbaarheid van Zeeland zal verbeteren en de Zeeuwse economie zal versterken.