Auto en fiscus

Laatste update:

Geen bijtelling kan tot bijtelling leiden

Leaserijders die een kilometerregistratie bijhouden om privébijtelling te voorkomen, moeten dit blijven doen wanneer zij in de loop van het jaar overstappen naar een auto in het 0%-bijtelling segment. Tot het eind van het dan lopende jaar verwacht de fiscus een ritregistratie en dus ook dat ze niet meer dan 500 kilometer privé rijden.

“Als de berijder niet het hele jaar de administratie bijhoudt, wordt alsnog bijtelling gerekend over de eerste maanden”, zegt Jan Rolleman van AMD Automotive Fiscalisten. Iets om rekening mee te houden, nu het aantal auto’s met 0% bijtelling toeneemt.

Rolleman sprak eerder deze week op het Fleetevent van GE Capital Fleet Sevices Nederland in het Louwman Museum. De fiscalist was uitgenodigd om de fiscale automotive gevolgen van de regeringsplannen ná Prinsjesdag 2012 te bespreken. De bijzondere Haagse situatie – met demissionair kabinet – leidde echter tot weinig verrassingen. “De grote wijzigingen hadden we al achter de rug”, aldus Rolleman, “Al gaat de forensentaks nog de nodige nieuwe vraagstukken opleveren.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Geen bijtelling kan tot bijtelling leiden | Fleet&Mobility

Geen bijtelling kan tot bijtelling leiden

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Als de berijder niet het hele jaar de administratie bijhoudt, wordt alsnog bijtelling gerekend over de eerste maanden”, zegt Jan Rolleman van AMD Automotive Fiscalisten. Iets om rekening mee te houden, nu het aantal auto’s met 0% bijtelling toeneemt.

Rolleman sprak eerder deze week op het Fleetevent van GE Capital Fleet Sevices Nederland in het Louwman Museum. De fiscalist was uitgenodigd om de fiscale automotive gevolgen van de regeringsplannen ná Prinsjesdag 2012 te bespreken. De bijzondere Haagse situatie – met demissionair kabinet – leidde echter tot weinig verrassingen. “De grote wijzigingen hadden we al achter de rug”, aldus Rolleman, “Al gaat de forensentaks nog de nodige nieuwe vraagstukken opleveren.”