Leasing en verhuur

Winst Leaseplan licht gedaald

Leaseplan Corporation heeft in het eerste half jaar zijn winst met 12,6% zien dalen tot 123,2 miljoen euro. De vloot van Leaseplan nam met duizend auto`s af tot 1,23 miljoen. Dat maakt het bedrijf vanochtend bekend.

De winstdaling is het gevolg van een eenmalige belastingbate van 30 miljoen in H1 2011.

Leaseplan zag de gemiddelde winst per contract toenemen, voornamelijk als gevolg van de toegenomen waarde van het gemiddelde contract. Ook de restwaardeopbrengst nam toe, al zijn er enkele moeilijke markten, volgens het bedrijf.

Leaseplan verwacht ook in de tweede helft van 2012 winst te maken, zij het waarschijnlijk op een lager niveau. Daarbij tekent het bedrijf wel aan dat de huidige markt onvoorspelbaar is door de zware economische vooruitzichten.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Winst Leaseplan licht gedaald | Fleet&Mobility

Winst Leaseplan licht gedaald

Redactie Redactie

De winstdaling is het gevolg van een eenmalige belastingbate van 30 miljoen in H1 2011.

Leaseplan zag de gemiddelde winst per contract toenemen, voornamelijk als gevolg van de toegenomen waarde van het gemiddelde contract. Ook de restwaardeopbrengst nam toe, al zijn er enkele moeilijke markten, volgens het bedrijf.

Leaseplan verwacht ook in de tweede helft van 2012 winst te maken, zij het waarschijnlijk op een lager niveau. Daarbij tekent het bedrijf wel aan dat de huidige markt onvoorspelbaar is door de zware economische vooruitzichten.