Leasing en verhuur

Laatste update:

ACM tikt Bo-rent op de vingers

Bo-rent moet prijzen op busjes aanpassen. (Foto: Bo-rent)

De Autoriteit Consument en Markt draagt het autoverhuurbedrijf op om zijn prijzen voortaan inclusief btw te vermelden. Bo-rent heeft de prijzen op de website inmiddels aangepast.

Toezichthouder ACM kreeg meldingen van consumenten dat Bo-rent adverteerde met prijzen exclusief btw, terwijl bedrijven hun prijzen inclusief btw moeten vermelden. Daarop heeft de ACM het autoverhuurbedrijf opgedragen dat prijzen inclusief btw vermeld moeten worden. Zo laat de ACM weten in een persbericht. 

“Wij vinden het belangrijk dat bedrijven hun prijzen eerlijk vermelden. Alleen dan kunnen consumenten prijzen goed vergelijken”, aldus Bernadette van Buchem, directeur consumenten van de ACM. De autoriteit heeft ook aangekondigd hard te gaan optreden tegen autobedrijven die zich niet houden aan de regels rond all-in prijzen.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat Bo-rent negatief in het nieuws komt: eerder bleek dat het bedrijf roetfilters uit bestelbusjes had verwijderd.

Ontbreken

Bo-rent heeft de prijsvermelding op de website ondertussen aangepast. Bezoekers moeten via de site kenbaar maken op ze consument of ondernemer zijn en krijgen dan de prijzen, inclusief btw te zien. Het bedrijf adverteert ook op auto’s met prijzen, die zullen uiterlijk eind van dit jaar zijn aangepast. Overigens stuitte de ACM bij controle ook nog op andere dingen die niet op orde waren op de site. Zo waren vooraf opties, zoals verzekeringen bij autoverhuur, aangevinkt, terwijl dat niet is toegestaan. De consument moet bij dit soort opties zelf de keuze kunnen maken, aldus de ACM. Bij de self-storage verhuur ontbrak informatie over de verplichte aanschaf van het slot bij de prijsvermelding. De ACM stelt dat deze zaken inmiddels zijn aangepast door Bo-rent.

Meer lezen over Bo-rent

ACM tikt Bo-rent op de vingers | Fleet&Mobility

ACM tikt Bo-rent op de vingers

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Bo-rent moet prijzen op busjes aanpassen. (Foto: Bo-rent)

Toezichthouder ACM kreeg meldingen van consumenten dat Bo-rent adverteerde met prijzen exclusief btw, terwijl bedrijven hun prijzen inclusief btw moeten vermelden. Daarop heeft de ACM het autoverhuurbedrijf opgedragen dat prijzen inclusief btw vermeld moeten worden. Zo laat de ACM weten in een persbericht. 

“Wij vinden het belangrijk dat bedrijven hun prijzen eerlijk vermelden. Alleen dan kunnen consumenten prijzen goed vergelijken”, aldus Bernadette van Buchem, directeur consumenten van de ACM. De autoriteit heeft ook aangekondigd hard te gaan optreden tegen autobedrijven die zich niet houden aan de regels rond all-in prijzen.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat Bo-rent negatief in het nieuws komt: eerder bleek dat het bedrijf roetfilters uit bestelbusjes had verwijderd.

Ontbreken

Bo-rent heeft de prijsvermelding op de website ondertussen aangepast. Bezoekers moeten via de site kenbaar maken op ze consument of ondernemer zijn en krijgen dan de prijzen, inclusief btw te zien. Het bedrijf adverteert ook op auto’s met prijzen, die zullen uiterlijk eind van dit jaar zijn aangepast. Overigens stuitte de ACM bij controle ook nog op andere dingen die niet op orde waren op de site. Zo waren vooraf opties, zoals verzekeringen bij autoverhuur, aangevinkt, terwijl dat niet is toegestaan. De consument moet bij dit soort opties zelf de keuze kunnen maken, aldus de ACM. Bij de self-storage verhuur ontbrak informatie over de verplichte aanschaf van het slot bij de prijsvermelding. De ACM stelt dat deze zaken inmiddels zijn aangepast door Bo-rent.

Meer lezen over Bo-rent