Leasing en verhuur

Laatste update:

‘Kabinet schrapt EV-verplichting leasemarkt’; Bovag bezorgd

Foto: Vattenfall

Tijdens de laatste onderhandelingen voor het ‘klimaatpakket’ is het plan om de leasemarkt tegen 2025 te elektrificeren gesneuveld, volgens ingewijde bronnen geciteerd door De Telegraaf. Door de plannen zou er een tekort ontstaan van 4,5 tot 5 miljard euro vanwege misgelopen accijns en btw. Om dit tekort te compenseren zou de aanschafbelasting voor nieuwe auto’s voor particulieren sterk moeten worden verhoogd, maar volgens De Telegraaf ging dat te ver voor de coalitiepartijen.

Bovag reageert ontstemd op het nieuws in een reactie aan Automotive. De branchevereniging zegt zich zorgen te maken of de klimaatdoelen nu nog wel gehaald worden en verwacht een dip in de verkoop van nieuwe elektrische wagens na 2025. De enige maatregelen die overblijft met als doel om de automarkt te vergroenen is een subsidie voor de aanschaf van een gebruikte EV. Het kabinet trekt daar 600 miljoen voor uit.