‘Kabinet schrapt EV-verplichting leasemarkt’; Bovag bezorgd

Sander van Vliet Sander van Vliet
• Laatste update:
Foto: Vattenfall

Bovag reageert ontstemd op het nieuws in een reactie aan Automotive. De branchevereniging zegt zich zorgen te maken of de klimaatdoelen nu nog wel gehaald worden en verwacht een dip in de verkoop van nieuwe elektrische wagens na 2025. De enige maatregelen die overblijft met als doel om de automarkt te vergroenen is een subsidie voor de aanschaf van een gebruikte EV. Het kabinet trekt daar 600 miljoen voor uit.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

‘Kabinet schrapt EV-verplichting leasemarkt’; Bovag bezorgd | Fleet&Mobility

‘Kabinet schrapt EV-verplichting leasemarkt’; Bovag bezorgd

Sander van Vliet Sander van Vliet
• Laatste update:
Foto: Vattenfall

Bovag reageert ontstemd op het nieuws in een reactie aan Automotive. De branchevereniging zegt zich zorgen te maken of de klimaatdoelen nu nog wel gehaald worden en verwacht een dip in de verkoop van nieuwe elektrische wagens na 2025. De enige maatregelen die overblijft met als doel om de automarkt te vergroenen is een subsidie voor de aanschaf van een gebruikte EV. Het kabinet trekt daar 600 miljoen voor uit.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.