Overig

Subsidiepot elektrische bestelwagens leeg

Foto: Ford

Het voor 2022 beschikbare subsidiebudget voor de aanschaf van elektrische bestelwagens is sinds deze week op. In totaal komen er via deze regeling dit jaar ruim 5.500 elektrische bestelwagens op de weg bij. In totaal was er 22 miljoen euro voor de subsidies beschikbaar. 

Dat meldt RAI Vereniging.

Gemiddeld wordt er per bestelwagen ongeveer 4.200 euro subsidie verstrekt. Het percentage nieuw verkochte bestelwagens dat emissieloos is, komt dit jaar uit op ongeveer 7 procent. In totaal rijden er volgens Rai in Nederland ruim 900 duizend bestelwagens rond.

De subsidieregeling loopt tot en met 2025 en wordt ieder jaar opnieuw opengesteld. Voor 2023 stelt staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat 33 miljoen euro beschikbaar. Op dinsdag 10 januari wordt die subsidiepot voor 2023 opengesteld voor ondernemers die overstappen op een elektrische bestelwagen. Het maximale bedrag per bestelwagen bedraagt 5.000 euro. De regeling geldt voor alle nieuwe e- bestelwagens, koop of lease.

Op 23 november organiseert AM de Fleet Expo, een toonaangevend evenement in het kader van de mobiliteitsuitdagingen waar fleetowners en leasemaatschappijen voor staan. Feestelijk onderdeel van deze dag is de onthulling van de Bestelauto van het Jaar 2023. Klik hier om er net als honderden professionals uit de branche erbij te zijn.

Subsidiepot elektrische bestelwagens leeg | Fleet&Mobility
Overig

Subsidiepot elektrische bestelwagens leeg

Foto: Ford

Het voor 2022 beschikbare subsidiebudget voor de aanschaf van elektrische bestelwagens is sinds deze week op. In totaal komen er via deze regeling dit jaar ruim 5.500 elektrische bestelwagens op de weg bij. In totaal was er 22 miljoen euro voor de subsidies beschikbaar. 

Dat meldt RAI Vereniging.

Gemiddeld wordt er per bestelwagen ongeveer 4.200 euro subsidie verstrekt. Het percentage nieuw verkochte bestelwagens dat emissieloos is, komt dit jaar uit op ongeveer 7 procent. In totaal rijden er volgens Rai in Nederland ruim 900 duizend bestelwagens rond.

De subsidieregeling loopt tot en met 2025 en wordt ieder jaar opnieuw opengesteld. Voor 2023 stelt staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat 33 miljoen euro beschikbaar. Op dinsdag 10 januari wordt die subsidiepot voor 2023 opengesteld voor ondernemers die overstappen op een elektrische bestelwagen. Het maximale bedrag per bestelwagen bedraagt 5.000 euro. De regeling geldt voor alle nieuwe e- bestelwagens, koop of lease.

Op 23 november organiseert AM de Fleet Expo, een toonaangevend evenement in het kader van de mobiliteitsuitdagingen waar fleetowners en leasemaatschappijen voor staan. Feestelijk onderdeel van deze dag is de onthulling van de Bestelauto van het Jaar 2023. Klik hier om er net als honderden professionals uit de branche erbij te zijn.