NS biedt Tier-deelfiets voor zakelijke reizigers

Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

“Voor het eerst is het nu voor zakelijke reizigers mogelijk om met onze app in de stad een elektrische deelfiets te pakken en gemakkelijk naar het station, kantoor of een andere bestemming te fietsen. In een paar kliks vind je een fiets, maak je hem open met de NS-app en fiets je weg. We willen hiermee onze reizigers flexibiliteit bieden en één simpele app waarmee ze snel en makkelijk met allerlei deelvervoer kunnen reizen”, vertelt Ivo Steffens, commercieel directeur bij NS.
Nils Verkennis, country manager Nederland bij Tier, vult aan: “Bij Tier geloven we dat samenwerking met partners zoals NS de krachtigste manier is om deelmobiliteit nog toegankelijker te maken. De combinatie van deelvervoer en openbaar vervoer is uiterst effectief om deur-tot-deur reizen mogelijk te maken. We zijn dan ook ontzettend verheugd dat we met deze samenwerking ook de zakelijke reiziger kunnen bedienen, bijvoorbeeld van en naar het station.”
Via de NS-app kan een zakelijke reiziger met de functie ‘in de Buurt’ kijken waar vlakbij een deelfiets van Tier staat. Vervolgens kan een reiziger een fietsrit starten en eindigen in de NS-app. De gemaakte ritten zijn terug te zien in Mijn NS Zakelijk of NS Go. De facturatie verloopt automatisch via de werkgever. Naar verwachting kunnen later dit jaar alle reizigers de deelfietsen van Tier plannen, boeken én betalen via de NS-app.

Aanvulling op het aanbod 

NS laat weten dat ze reizigers zo goed mogelijk willen helpen. “Daarom bieden we verschillende opties aan zoals Greenwheels, en nu ook Tier”, vertelt Anne van der Wel, woordvoerder bij NS. Volgens van der Wel kunnen reizigers met de nieuwe service beter reizen. “We zien het als een mooie aanvulling en dan kan de reiziger zelf kiezen.”
Volgens haar staat de samenwerking los van de elektrische deelfiets die NS zelf aanbiedt. “We vinden het belangrijk dat er andere opties zijn.” Het bedrijf toont daarmee aan dat ze zoveel mogelijk vervoermiddelen willen bieden. “Je ziet dat we ons meer ontwikkelen naar een breed mobiliteitsbedrijf”, aldus van der Wel. 

NS biedt Tier-deelfiets voor zakelijke reizigers | Fleet&Mobility

NS biedt Tier-deelfiets voor zakelijke reizigers

Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

“Voor het eerst is het nu voor zakelijke reizigers mogelijk om met onze app in de stad een elektrische deelfiets te pakken en gemakkelijk naar het station, kantoor of een andere bestemming te fietsen. In een paar kliks vind je een fiets, maak je hem open met de NS-app en fiets je weg. We willen hiermee onze reizigers flexibiliteit bieden en één simpele app waarmee ze snel en makkelijk met allerlei deelvervoer kunnen reizen”, vertelt Ivo Steffens, commercieel directeur bij NS.
Nils Verkennis, country manager Nederland bij Tier, vult aan: “Bij Tier geloven we dat samenwerking met partners zoals NS de krachtigste manier is om deelmobiliteit nog toegankelijker te maken. De combinatie van deelvervoer en openbaar vervoer is uiterst effectief om deur-tot-deur reizen mogelijk te maken. We zijn dan ook ontzettend verheugd dat we met deze samenwerking ook de zakelijke reiziger kunnen bedienen, bijvoorbeeld van en naar het station.”
Via de NS-app kan een zakelijke reiziger met de functie ‘in de Buurt’ kijken waar vlakbij een deelfiets van Tier staat. Vervolgens kan een reiziger een fietsrit starten en eindigen in de NS-app. De gemaakte ritten zijn terug te zien in Mijn NS Zakelijk of NS Go. De facturatie verloopt automatisch via de werkgever. Naar verwachting kunnen later dit jaar alle reizigers de deelfietsen van Tier plannen, boeken én betalen via de NS-app.

Aanvulling op het aanbod 

NS laat weten dat ze reizigers zo goed mogelijk willen helpen. “Daarom bieden we verschillende opties aan zoals Greenwheels, en nu ook Tier”, vertelt Anne van der Wel, woordvoerder bij NS. Volgens van der Wel kunnen reizigers met de nieuwe service beter reizen. “We zien het als een mooie aanvulling en dan kan de reiziger zelf kiezen.”
Volgens haar staat de samenwerking los van de elektrische deelfiets die NS zelf aanbiedt. “We vinden het belangrijk dat er andere opties zijn.” Het bedrijf toont daarmee aan dat ze zoveel mogelijk vervoermiddelen willen bieden. “Je ziet dat we ons meer ontwikkelen naar een breed mobiliteitsbedrijf”, aldus van der Wel.