Overig

Omzet ChargePoint stijgt met bijna 60 procent

(Foto: ChargePoint)

De omzet in het eerste kwartaal dit jaar van ChargePoint bedroeg ruim 120 miljoen euro, een groei van 59 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het bedrijf behaalde een nettowinst van van ruim 74 miljoen euro, een verbetering ten opzichte van het voorgaande jaar. Dat blijkt uit de kwartaalresultaten van het laadinfrastructuurbedrijf. 

“De positieve resultaten in het eerste kwartaal getuigen van de kracht en diversiteit van ons bedrijf”, zegt Pasquale Romano, president en ceo van ChargePoint. “Als enige laadnetwerk dat actief is in alle sectoren in Noord-Amerika en Europa, zijn we ervan overtuigd dat we goed gepositioneerd blijven om te profiteren van de onvermijdelijke langetermijngroeimogelijkheden die voor ons liggen.”

Vooruitkijkend naar het tweede kwartaal van boekjaar 2024 verwacht ChargePoint een verdere groei, met een verwachte omzet tussen 138 miljoen euro en 147 miljoen euro. Dit vertegenwoordigt een stijging van 41 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar.

Omzet ChargePoint stijgt met bijna 60 procent | Fleet&Mobility
Overig

Omzet ChargePoint stijgt met bijna 60 procent

(Foto: ChargePoint)

De omzet in het eerste kwartaal dit jaar van ChargePoint bedroeg ruim 120 miljoen euro, een groei van 59 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het bedrijf behaalde een nettowinst van van ruim 74 miljoen euro, een verbetering ten opzichte van het voorgaande jaar. Dat blijkt uit de kwartaalresultaten van het laadinfrastructuurbedrijf. 

“De positieve resultaten in het eerste kwartaal getuigen van de kracht en diversiteit van ons bedrijf”, zegt Pasquale Romano, president en ceo van ChargePoint. “Als enige laadnetwerk dat actief is in alle sectoren in Noord-Amerika en Europa, zijn we ervan overtuigd dat we goed gepositioneerd blijven om te profiteren van de onvermijdelijke langetermijngroeimogelijkheden die voor ons liggen.”

Vooruitkijkend naar het tweede kwartaal van boekjaar 2024 verwacht ChargePoint een verdere groei, met een verwachte omzet tussen 138 miljoen euro en 147 miljoen euro. Dit vertegenwoordigt een stijging van 41 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar.