Personenauto's

Laatste update:

Overheid zoekt achtduizend voertuigen

Het Ministerie van Defensie heeft vandaag een tender gepubliceerd voor de aanschaf van 8.200 voertuigen, zowel voor het eigen als voor andere ministeries. De tender moet dit jaar afgerond zijn. In totaal omvat het wagenpark circa 11 duizend voertuigen (de politie heeft haar eigen tender).

De tender behelst de aanschaf van de voertuigen, maar ook het beheer ervan. Momenteel zijn er meerdere leveranciers, zo heeft de overheid auto`s van veertien merken. 

Bij de aanschaf van de voertuigen wordt per categorie gewerkt met vijf leveranciers (te lezen: vijf merken). Voor het beheer geldt dat er contracten voor een jaar worden geboden, met drie opties op een verlenging van een jaar. Vier jaar geleden was de laatste ministerie-overschrijdende voertuigtender.

Bij de politie eindigde de tender in een juridisch conflict en volgde er een onderzoek door minister Ivo Opstelten. Bij defensie hopen ze uit de juridische problemen te blijven. In tegenstelling tot de politie beoordeelt defensie alleen op prijs en milieukenmerken. Eventuele ombouw of aanpassingen zijn geen onderdeel van de tender.

Bekijk de tender hier.

(Met dank aan Wijnoordholland.nl)

 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Overheid zoekt achtduizend voertuigen | Fleet&Mobility

Overheid zoekt achtduizend voertuigen

Redactie Redactie
• Laatste update:

De tender behelst de aanschaf van de voertuigen, maar ook het beheer ervan. Momenteel zijn er meerdere leveranciers, zo heeft de overheid auto`s van veertien merken. 

Bij de aanschaf van de voertuigen wordt per categorie gewerkt met vijf leveranciers (te lezen: vijf merken). Voor het beheer geldt dat er contracten voor een jaar worden geboden, met drie opties op een verlenging van een jaar. Vier jaar geleden was de laatste ministerie-overschrijdende voertuigtender.

Bij de politie eindigde de tender in een juridisch conflict en volgde er een onderzoek door minister Ivo Opstelten. Bij defensie hopen ze uit de juridische problemen te blijven. In tegenstelling tot de politie beoordeelt defensie alleen op prijs en milieukenmerken. Eventuele ombouw of aanpassingen zijn geen onderdeel van de tender.

Bekijk de tender hier.

(Met dank aan Wijnoordholland.nl)