Autoverhuurbedrijven positief over 2014

Redactie Redactie
• Laatste update:

De totale omzet is van januari tot en met juni dit jaar bij 38 procent van de autoverhuurbedrijven toegenomen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Bijna 30 procent zag een afname van de omzet. Wat betreft de winstgevendheid rapporteerde 38 procent van de bedrijven een toename, en 19 procent een afname ten opzichte van het eerste halfjaar in 2013.

Aantal medewerkers stijgt
Het ondernemersvertrouwen is in de verhuurbranche dit jaar sterk toegenomen volgens de branchevereniging. Ook voor de tweede helft van dit jaar verwachten de verhuurondernemers positieve ontwikkelingen in de resultaten.

Zo verwacht 33 procent van de ondernemers dat de omzet dit half jaar gaat toenemen en 10 procent verwacht een omzetdaling. Daarnaast verwacht 29 procent winsttoename en 19 procent een afname ten opzichte van het tweede halfjaar van 2013. Ook verwacht 26 procent van de autoverhuurbedrijven dat het aantal medewerkers zal stijgen.

Uit de cijfers van het RDC blijkt dat het aantal nieuw gekochte personenauto’s door autoverhuurbedrijven met 2,9% is afgenomen in het eerste halfjaar van 2014 ten opzichte van dezelfde periode in 2013. Het aantal nieuw gekochte bestelauto’s door verhuurders nam met 17,6 procent toe.

Bekijk hier de conjunctuurpeiling van Bovag

Autoverhuurbedrijven positief over 2014 | Fleet&Mobility

Autoverhuurbedrijven positief over 2014

Redactie Redactie
• Laatste update:

De totale omzet is van januari tot en met juni dit jaar bij 38 procent van de autoverhuurbedrijven toegenomen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Bijna 30 procent zag een afname van de omzet. Wat betreft de winstgevendheid rapporteerde 38 procent van de bedrijven een toename, en 19 procent een afname ten opzichte van het eerste halfjaar in 2013.

Aantal medewerkers stijgt
Het ondernemersvertrouwen is in de verhuurbranche dit jaar sterk toegenomen volgens de branchevereniging. Ook voor de tweede helft van dit jaar verwachten de verhuurondernemers positieve ontwikkelingen in de resultaten.

Zo verwacht 33 procent van de ondernemers dat de omzet dit half jaar gaat toenemen en 10 procent verwacht een omzetdaling. Daarnaast verwacht 29 procent winsttoename en 19 procent een afname ten opzichte van het tweede halfjaar van 2013. Ook verwacht 26 procent van de autoverhuurbedrijven dat het aantal medewerkers zal stijgen.

Uit de cijfers van het RDC blijkt dat het aantal nieuw gekochte personenauto’s door autoverhuurbedrijven met 2,9% is afgenomen in het eerste halfjaar van 2014 ten opzichte van dezelfde periode in 2013. Het aantal nieuw gekochte bestelauto’s door verhuurders nam met 17,6 procent toe.

Bekijk hier de conjunctuurpeiling van Bovag