Personenauto's

Laatste update:

‘EV rijden goedkoper dan diesel’

Eigenaren en berijders van EV’s betalen meer belasting dan degenen met een benzine- op dieselauto. (Foto: Shutterstock)

Het verschil in kosten tussen beide aandrijflijnen wordt in hoog tempo kleiner, stelt leasemaatschappij Leaseplan in zijn jaarlijkse Car Cost Index.

Volgens Leaseplan zijn elektrisch aangedreven auto’s in Nederland inmiddels gemiddeld ruim drie tientjes per maand goedkoper dan dieselaangedreven wagens. Een benzineauto is nog wel goedkoper dan een EV, alleen in Noorwegen is een EV goedkoper dan een auto met een benzinemotor. In België en het Verenigd Koninkrijk wordt het verschil in kosten ook snel kleiner. Dat blijkt uit de Leaseplan Car Cost Index.

Lees meer op Automotive Management

‘EV rijden goedkoper dan diesel’ | Fleet&Mobility

‘EV rijden goedkoper dan diesel’

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:
Eigenaren en berijders van EV’s betalen meer belasting dan degenen met een benzine- op dieselauto. (Foto: Shutterstock)

Volgens Leaseplan zijn elektrisch aangedreven auto’s in Nederland inmiddels gemiddeld ruim drie tientjes per maand goedkoper dan dieselaangedreven wagens. Een benzineauto is nog wel goedkoper dan een EV, alleen in Noorwegen is een EV goedkoper dan een auto met een benzinemotor. In België en het Verenigd Koninkrijk wordt het verschil in kosten ook snel kleiner. Dat blijkt uit de Leaseplan Car Cost Index.

Lees meer op Automotive Management