Haal meer uit je wagenpark

Steeds meer bedrijven gebruiken telematica oplossingen om hun wagenpark efficiënter te beheren. En met reden, want door te sturen op realtime data is het mogelijk om de kosten te verlagen en efficiency te verbeteren. Free2Move Connect Fleet biedt de wagenparkbeheerder de data van zijn hele vloot, verzameld in één dashboard.

Free2Move is het mobiliteitsmerk van de PSA Groep, fabrikant van de automerken Peugeot, Citroën, DS en sinds enige tijd ook Opel en Vauxhall. “Het is onze visie om het meest complete en praktische pakket mobiliteitsoplossingen aan te bieden, dat zo dicht mogelijk bij de behoeften van de wagenparkbeheerder aansluit”, zegt Ferdinand van den Berg, Manager Connected Mobility bij Free2Move. “Zakelijk bieden wij Free2Move Connect Fleet, Free2Move Fleet Sharing en Free2Move Lease 
aan, een unieke combinatie aan diensten die de klant naar believen kan inrichten voor zijn organisatie.”

Concrete doelen

Een product als Free2Move Connect Fleet sluit aan op de snelle ontwikkeling van telematica-oplossingen in de zakelijke markt. In 2017 maakte 15 procent van de wagenparkbeheerders al gebruik van telematica-oplossingen, in 2018 is dat al 36 procent (CVO Fleet Barometer 2018) en de groei is er nog lang niet uit. Connect Fleet helpt wagenparkbeheerders om concrete doelen te bereiken. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld hun wagenpark aansturen om minder brandstof te verbruiken en minder CO2 uit te stoten, maar de doelstelling kan ook zijn om met het wagenpark meer omzet te genereren. “Je kunt als bedrijf precies zien waar al je voertuigen zijn”, vertelt Van den Berg. “Die informatie kun je op verschillende manieren gebruiken en ieder bedrijf kan er weer andere doelen mee bereiken.”

Direct besparen

Connect Fleet werkt op basis van de meest nauwkeurige data die regelrecht afkomstig zijn uit het CAN-bus systeem van de auto. “Je kunt alle mogelijke informatie uit de voertuigen krijgen”, aldus Van den Berg. “Er is natuurlijk informatie over gereden kilometers, over verbruik en over tankbeurten. Maar er is ook informatie beschikbaar over het rijgedrag van de bestuurders en ook over de locatie van ieder voertuig. Het is een veelheid aan data en ieder bedrijf, iedere wagenparkbeheerder, kan daar zijn eigen dataset uit halen en die gebruiken om tot specifieke oplossingen te komen. En je kunt daarmee direct besparen op de Total Cost of Ownership.”

100.000 voertuigen

Free2Move is in 2014 van start gegaan als het mobiliteitsmerk van PSA Groep. De autobouwer positioneert zich hiermee als mobiliteitsprovider, anticiperend op trends in de markt zoals betalen voor gebruik in plaats van bezit. In de afgelopen vier jaar zijn in Europa al meer dan 100.000 voertuigen gekoppeld aan het Connect Fleet platform. “Dat zijn niet alleen maar voertuigen van onze PSA-merken”, legt Van den Berg uit. “We kunnen alle merken aansluiten.” De kosten zijn daarbij te overzien, want er wordt een vast all-in tarief per auto gehanteerd. Financiering van het systeem is ook mogelijk, via Free2Move Lease. De ervaring leert dat de investering in Free2Move Connect Fleet al in tien maanden kan worden terugverdiend.

Quickscan en proefperiode

Free2Move Connect Fleet (www.free2move-business.nl) kent drie niveaus: Fleetmanagement, EcoDriving en Geolokalisatie. “Die niveaus worden ingericht aan de hand van de behoefte van de klant”, vertelt Ferdinand van den Berg. “We voeren eerst een quickscan uit en de klant kan zelfs dertig dagen proefdraaien. Een auto koop je tenslotte ook niet zonder eerst een proefrit te maken. Daarna stellen wij vast waar de belangrijkste (vaak zelfs latente) behoeften liggen en richten wij het dashboard dienovereenkomstig in. Uiteraard is het dashboard altijd verder aan te passen en door te ontwikkelen.”

Haal meer uit je wagenpark | Fleet&Mobility

Haal meer uit je wagenpark

Steeds meer bedrijven gebruiken telematica oplossingen om hun wagenpark efficiënter te beheren. En met reden, want door te sturen op realtime data is het mogelijk om de kosten te verlagen en efficiency te verbeteren. Free2Move Connect Fleet biedt de wagenparkbeheerder de data van zijn hele vloot, verzameld in één dashboard.

Free2Move is het mobiliteitsmerk van de PSA Groep, fabrikant van de automerken Peugeot, Citroën, DS en sinds enige tijd ook Opel en Vauxhall. “Het is onze visie om het meest complete en praktische pakket mobiliteitsoplossingen aan te bieden, dat zo dicht mogelijk bij de behoeften van de wagenparkbeheerder aansluit”, zegt Ferdinand van den Berg, Manager Connected Mobility bij Free2Move. “Zakelijk bieden wij Free2Move Connect Fleet, Free2Move Fleet Sharing en Free2Move Lease 
aan, een unieke combinatie aan diensten die de klant naar believen kan inrichten voor zijn organisatie.”

Concrete doelen

Een product als Free2Move Connect Fleet sluit aan op de snelle ontwikkeling van telematica-oplossingen in de zakelijke markt. In 2017 maakte 15 procent van de wagenparkbeheerders al gebruik van telematica-oplossingen, in 2018 is dat al 36 procent (CVO Fleet Barometer 2018) en de groei is er nog lang niet uit. Connect Fleet helpt wagenparkbeheerders om concrete doelen te bereiken. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld hun wagenpark aansturen om minder brandstof te verbruiken en minder CO2 uit te stoten, maar de doelstelling kan ook zijn om met het wagenpark meer omzet te genereren. “Je kunt als bedrijf precies zien waar al je voertuigen zijn”, vertelt Van den Berg. “Die informatie kun je op verschillende manieren gebruiken en ieder bedrijf kan er weer andere doelen mee bereiken.”

Direct besparen

Connect Fleet werkt op basis van de meest nauwkeurige data die regelrecht afkomstig zijn uit het CAN-bus systeem van de auto. “Je kunt alle mogelijke informatie uit de voertuigen krijgen”, aldus Van den Berg. “Er is natuurlijk informatie over gereden kilometers, over verbruik en over tankbeurten. Maar er is ook informatie beschikbaar over het rijgedrag van de bestuurders en ook over de locatie van ieder voertuig. Het is een veelheid aan data en ieder bedrijf, iedere wagenparkbeheerder, kan daar zijn eigen dataset uit halen en die gebruiken om tot specifieke oplossingen te komen. En je kunt daarmee direct besparen op de Total Cost of Ownership.”

100.000 voertuigen

Free2Move is in 2014 van start gegaan als het mobiliteitsmerk van PSA Groep. De autobouwer positioneert zich hiermee als mobiliteitsprovider, anticiperend op trends in de markt zoals betalen voor gebruik in plaats van bezit. In de afgelopen vier jaar zijn in Europa al meer dan 100.000 voertuigen gekoppeld aan het Connect Fleet platform. “Dat zijn niet alleen maar voertuigen van onze PSA-merken”, legt Van den Berg uit. “We kunnen alle merken aansluiten.” De kosten zijn daarbij te overzien, want er wordt een vast all-in tarief per auto gehanteerd. Financiering van het systeem is ook mogelijk, via Free2Move Lease. De ervaring leert dat de investering in Free2Move Connect Fleet al in tien maanden kan worden terugverdiend.

Quickscan en proefperiode

Free2Move Connect Fleet (www.free2move-business.nl) kent drie niveaus: Fleetmanagement, EcoDriving en Geolokalisatie. “Die niveaus worden ingericht aan de hand van de behoefte van de klant”, vertelt Ferdinand van den Berg. “We voeren eerst een quickscan uit en de klant kan zelfs dertig dagen proefdraaien. Een auto koop je tenslotte ook niet zonder eerst een proefrit te maken. Daarna stellen wij vast waar de belangrijkste (vaak zelfs latente) behoeften liggen en richten wij het dashboard dienovereenkomstig in. Uiteraard is het dashboard altijd verder aan te passen en door te ontwikkelen.”