Flexibel werken betekent vrijheid in mobiliteit

Nederland kenmerkt zich door een flexibele arbeidsmarkt. Het aandeel variabele dienstverbanden en het aantal zzp’ers ligt bij ons hoger dan in het buitenland. Logisch dat ook de zakelijke mobiliteit daarop wordt aangepast. Alphabet speelt daarop in met AlphaRent.

De groei van flexibele arbeid is in ons land sterker dan in andere Europese landen. In 2018 waren er bijna 2 miljoen werknemers zonder vaste arbeidsrelatie. Oproep- en invalkrachten vormen de grootste groep: in 2018 waren zij met 539.000. Daarmee maakten zij 27% uit van alle werknemers met een flexibele arbeidsrelatie. Hun aantal is sinds 2003 meer dan verdubbeld.

Mobiliteit van 1 minuut tot 60 maanden

De veranderingen op de arbeidsmarkt leiden tot een veranderende mobiliteitsbehoefte. Op basis van deze gedachte biedt Alphabet een mobiliteitspropositie met als motto ‘van 1 minuut tot 60 maanden’. Die propositie omvat reizen met een mobiliteitskaart, het gemak van een deelauto voor een uur, snel een huurauto voor een dag, of altijd zekerheid van mobiliteit met een eigen leaseauto.

Door het groeiende aantal flexibele dienstverbanden heeft AlphaRent, de verhuurdivisie van Alphabet, vorig jaar een forse groei doorgemaakt van 16% ten opzichte van 2017. Aan de andere kant is het aantal keren dat een huurauto is ingezet gedaald. Daaruit blijkt dat de huurcontracten langer worden: van gemiddeld 53 dagen in 2017 naar 69 dagen in 2018, een stijging van 30%. De huurperiode is nog wel altijd korter dan het traditionele leaseproduct. Om tegemoet te kunnen komen aan de toenemende vraag is de vloot van AlphaRent het afgelopen jaar met 13% gegroeid.

Klein segment populair

AlphaRent is de grootste zakelijke verhuurder van Nederland en het wagenpark bestaat uit jonge, compleet uitgeruste auto’s in alle categorieën.  De voertuigen uit het kleinere segment zijn het meest populair. Vooral de Citroën C1, de VW Up en de Peugeot 208, VW Polo en MINI hebben een grote vlucht genomen. Ook nieuwe modellen als de BMW X2 zijn erg gewild.

Synoniem voor vrijheid

Simon Corsèl, manager corporate communicatie & PR: “Als mobiliteitsprovider beschouwt Alphabet mobiliteit als synoniem voor de vrijheid om jezelf zorgeloos van A naar B te bewegen. Of dat nu in 1 minuut of 60 maanden gebeurt. Huur is een volwaardig onderdeel van onze mobiliteitspropositie, gericht op de behoefte aan kortere periodes en flexibele inzet. Meer dan ooit zal een onderneming de inzet van mensen en middelen moeten kunnen plooien naar snel wisselende omstandigheden. Zo is dat ook met mobiliteit. De kortetermijnoplossing van AlphaRent sluit daar naadloos op aan.”

Huren of leasen?

Voor de wagenparkbeheerder blijft de hamvraag wat nu aantrekkelijker is: huren of leasen. Het antwoord verschilt per bedrijf en behoefte. Het maandtarief voor huren is wat hoger dan bij lease. Daar staat wel snelheid en flexibiliteit tegenover. Afmelden kan met twee muisklikken, waarna de auto wordt opgehaald. En mocht het bedrijf er volgende maand vanaf willen omdat bijvoorbeeld een project afloopt, dan kan dat ook. Bij lease zit je langer aan de contracten vast. Afhankelijk van de situatie hoeft huren op de lange termijn dus echt niet duurder te zijn.

Flexibel werken betekent vrijheid in mobiliteit | Fleet&Mobility

Flexibel werken betekent vrijheid in mobiliteit

Nederland kenmerkt zich door een flexibele arbeidsmarkt. Het aandeel variabele dienstverbanden en het aantal zzp’ers ligt bij ons hoger dan in het buitenland. Logisch dat ook de zakelijke mobiliteit daarop wordt aangepast. Alphabet speelt daarop in met AlphaRent.

De groei van flexibele arbeid is in ons land sterker dan in andere Europese landen. In 2018 waren er bijna 2 miljoen werknemers zonder vaste arbeidsrelatie. Oproep- en invalkrachten vormen de grootste groep: in 2018 waren zij met 539.000. Daarmee maakten zij 27% uit van alle werknemers met een flexibele arbeidsrelatie. Hun aantal is sinds 2003 meer dan verdubbeld.

Mobiliteit van 1 minuut tot 60 maanden

De veranderingen op de arbeidsmarkt leiden tot een veranderende mobiliteitsbehoefte. Op basis van deze gedachte biedt Alphabet een mobiliteitspropositie met als motto ‘van 1 minuut tot 60 maanden’. Die propositie omvat reizen met een mobiliteitskaart, het gemak van een deelauto voor een uur, snel een huurauto voor een dag, of altijd zekerheid van mobiliteit met een eigen leaseauto.

Door het groeiende aantal flexibele dienstverbanden heeft AlphaRent, de verhuurdivisie van Alphabet, vorig jaar een forse groei doorgemaakt van 16% ten opzichte van 2017. Aan de andere kant is het aantal keren dat een huurauto is ingezet gedaald. Daaruit blijkt dat de huurcontracten langer worden: van gemiddeld 53 dagen in 2017 naar 69 dagen in 2018, een stijging van 30%. De huurperiode is nog wel altijd korter dan het traditionele leaseproduct. Om tegemoet te kunnen komen aan de toenemende vraag is de vloot van AlphaRent het afgelopen jaar met 13% gegroeid.

Klein segment populair

AlphaRent is de grootste zakelijke verhuurder van Nederland en het wagenpark bestaat uit jonge, compleet uitgeruste auto’s in alle categorieën.  De voertuigen uit het kleinere segment zijn het meest populair. Vooral de Citroën C1, de VW Up en de Peugeot 208, VW Polo en MINI hebben een grote vlucht genomen. Ook nieuwe modellen als de BMW X2 zijn erg gewild.

Synoniem voor vrijheid

Simon Corsèl, manager corporate communicatie & PR: “Als mobiliteitsprovider beschouwt Alphabet mobiliteit als synoniem voor de vrijheid om jezelf zorgeloos van A naar B te bewegen. Of dat nu in 1 minuut of 60 maanden gebeurt. Huur is een volwaardig onderdeel van onze mobiliteitspropositie, gericht op de behoefte aan kortere periodes en flexibele inzet. Meer dan ooit zal een onderneming de inzet van mensen en middelen moeten kunnen plooien naar snel wisselende omstandigheden. Zo is dat ook met mobiliteit. De kortetermijnoplossing van AlphaRent sluit daar naadloos op aan.”

Huren of leasen?

Voor de wagenparkbeheerder blijft de hamvraag wat nu aantrekkelijker is: huren of leasen. Het antwoord verschilt per bedrijf en behoefte. Het maandtarief voor huren is wat hoger dan bij lease. Daar staat wel snelheid en flexibiliteit tegenover. Afmelden kan met twee muisklikken, waarna de auto wordt opgehaald. En mocht het bedrijf er volgende maand vanaf willen omdat bijvoorbeeld een project afloopt, dan kan dat ook. Bij lease zit je langer aan de contracten vast. Afhankelijk van de situatie hoeft huren op de lange termijn dus echt niet duurder te zijn.