Waarom meer betalen voor zakelijke autoritten dan noodzakelijk?

Foto: Free2Move

Steeds meer bedrijven gebruiken telematica-oplossingen om hun wagenpark efficiënter te beheren. Online fleetmanagement dashboard Connect Fleet van Free2Move speelt hierop in met real-time inzicht in het gebruik van alle zakelijke auto’s.

p34 free2moveFree2Move is het mobiliteitsmerk van de PSA Groupe, fabrikant van de automerken Peugeot, Citroën, DS, Opel en Vauxhall. De autobouwer positioneert zich hiermee als mobiliteitsprovider, anticiperend op trends in de markt zoals betalen voor gebruik in plaats van bezit. “Ik durf wel te stellen dat we het meest complete pakket aan mobiliteitsoplossingen bieden,” zegt Ferdinand van den Berg, Manager Connected Mobility bij Free2Move. “Een product als Free2Move Connect Fleet sluit aan op de snelle ontwikkeling van telematica-oplossingen in de zakelijke markt.

In 2017 maakte 15 procent van de wagenparkbeheerders al gebruik van telematica-oplossingen, in 2018 is dat al 36 procent (CVO Fleet Barometer 2018) en de groei is er nog lang niet uit.” Met Connect Fleet kunnen bedrijven bijvoorbeeld hun medewerkers aansturen om minder brandstof te verbruiken en minder CO2 uit te stoten. De doelstelling kan ook zijn om efficiënter klanten te bezoeken. “Je kunt als bedrijf precies zien waar al je voertuigen zijn”, vertelt Van den Berg. “Die informatie kun je op verschillende manieren gebruiken en ieder bedrijf kan er weer andere doelstellingen aan koppelen.

tabel free2moveZakelijk bieden wij Free2Move Connect Fleet, Free2Move Fleetsharing en Free2Move Lease aan, een combinatie aan diensten die de klant naar wens kan inrichten voor zijn organisatie.” Connect Fleet werkt op basis van de meest nauwkeurige data die regelrecht afkomstig zijn uit het CAN-bus systeem van de auto. “Je kunt alle mogelijke informatie uit de voertuigen krijgen”, aldus Van den Berg. “Over gereden kilometers, verbruik en tankbeurten tot en met locatie en rijgedrag.”

Hoeveel bedrijfsterreinen staan er dagelijks vol met auto’s die stilstaan? Grote kans dat er meer wordt betaald aan mobiliteit dan dat de auto’s werkelijk worden gebruikt. Dat kan écht anders! Free2Move biedt oplossingen waarmee zakelijke auto’s efficiënter worden gebruikt. Tegelijkertijd krijgt men inzicht in hoe de auto’s worden gebruikt en kunnen medewerkers daarop gestuurd worden. Voeg daar Free2Move Lease aan toe en je hebt de ideale formule voor zakelijke mobiliteit met maximale flexibiliteit én zonder de administratieve rompslomp.

Demo-drive

Free2Move Connect Fleet kent drie niveaus: Fleetmanagement, EcoDriving en Geolokalisatie. “Die niveaus worden ingericht aan de hand van de behoefte van de klant”, vertelt Ferdinand van den Berg. “Met behulp van een quickscan onderzoeken wij wat het bedrijf echt nodig heeft en waar eventuele besparingen te vinden zijn. Tijdens een Demo-Drive laten we dan zien hoe het dashboard werkt. Dat kan op de bedrijfslocatie of bij een dealer. Vervolgens richten wij het dashboard naar de wensen van de klant in. Uiteraard is het dashboard altijd verder aan te passen en door te ontwikkelen.”

150.000 voertuigen

Free2Move is in 2014 van start gegaan. In de afgelopen vijf jaar zijn in Europa al meer dan 150.000 voertuigen gekoppeld aan het Connect Fleet platform. “Dat zijn niet alleen maar voertuigen van onze PSA-merken”, legt Van den Berg uit. “We kunnen alle merken aansluiten!” De kosten zijn daarbij te overzien, want er is al een vast all-in tarief vanaf €9,90 per maand per auto. Financiering van het systeem is ook mogelijk, via Free2Move Lease. De ervaring leert dat de investering in Free2Move Connect Fleet al in tien maanden kan worden terugverdiend.

Wilt u meer weten, bel dan naar 085- 2084900 of mail:
info@free2move-business.nl  |  www.free2move-business.nl 

Waarom meer betalen voor zakelijke autoritten dan noodzakelijk? | Fleet&Mobility

Waarom meer betalen voor zakelijke autoritten dan noodzakelijk?

Foto: Free2Move

Steeds meer bedrijven gebruiken telematica-oplossingen om hun wagenpark efficiënter te beheren. Online fleetmanagement dashboard Connect Fleet van Free2Move speelt hierop in met real-time inzicht in het gebruik van alle zakelijke auto’s.

p34 free2moveFree2Move is het mobiliteitsmerk van de PSA Groupe, fabrikant van de automerken Peugeot, Citroën, DS, Opel en Vauxhall. De autobouwer positioneert zich hiermee als mobiliteitsprovider, anticiperend op trends in de markt zoals betalen voor gebruik in plaats van bezit. “Ik durf wel te stellen dat we het meest complete pakket aan mobiliteitsoplossingen bieden,” zegt Ferdinand van den Berg, Manager Connected Mobility bij Free2Move. “Een product als Free2Move Connect Fleet sluit aan op de snelle ontwikkeling van telematica-oplossingen in de zakelijke markt.

In 2017 maakte 15 procent van de wagenparkbeheerders al gebruik van telematica-oplossingen, in 2018 is dat al 36 procent (CVO Fleet Barometer 2018) en de groei is er nog lang niet uit.” Met Connect Fleet kunnen bedrijven bijvoorbeeld hun medewerkers aansturen om minder brandstof te verbruiken en minder CO2 uit te stoten. De doelstelling kan ook zijn om efficiënter klanten te bezoeken. “Je kunt als bedrijf precies zien waar al je voertuigen zijn”, vertelt Van den Berg. “Die informatie kun je op verschillende manieren gebruiken en ieder bedrijf kan er weer andere doelstellingen aan koppelen.

tabel free2moveZakelijk bieden wij Free2Move Connect Fleet, Free2Move Fleetsharing en Free2Move Lease aan, een combinatie aan diensten die de klant naar wens kan inrichten voor zijn organisatie.” Connect Fleet werkt op basis van de meest nauwkeurige data die regelrecht afkomstig zijn uit het CAN-bus systeem van de auto. “Je kunt alle mogelijke informatie uit de voertuigen krijgen”, aldus Van den Berg. “Over gereden kilometers, verbruik en tankbeurten tot en met locatie en rijgedrag.”

Hoeveel bedrijfsterreinen staan er dagelijks vol met auto’s die stilstaan? Grote kans dat er meer wordt betaald aan mobiliteit dan dat de auto’s werkelijk worden gebruikt. Dat kan écht anders! Free2Move biedt oplossingen waarmee zakelijke auto’s efficiënter worden gebruikt. Tegelijkertijd krijgt men inzicht in hoe de auto’s worden gebruikt en kunnen medewerkers daarop gestuurd worden. Voeg daar Free2Move Lease aan toe en je hebt de ideale formule voor zakelijke mobiliteit met maximale flexibiliteit én zonder de administratieve rompslomp.

Demo-drive

Free2Move Connect Fleet kent drie niveaus: Fleetmanagement, EcoDriving en Geolokalisatie. “Die niveaus worden ingericht aan de hand van de behoefte van de klant”, vertelt Ferdinand van den Berg. “Met behulp van een quickscan onderzoeken wij wat het bedrijf echt nodig heeft en waar eventuele besparingen te vinden zijn. Tijdens een Demo-Drive laten we dan zien hoe het dashboard werkt. Dat kan op de bedrijfslocatie of bij een dealer. Vervolgens richten wij het dashboard naar de wensen van de klant in. Uiteraard is het dashboard altijd verder aan te passen en door te ontwikkelen.”

150.000 voertuigen

Free2Move is in 2014 van start gegaan. In de afgelopen vijf jaar zijn in Europa al meer dan 150.000 voertuigen gekoppeld aan het Connect Fleet platform. “Dat zijn niet alleen maar voertuigen van onze PSA-merken”, legt Van den Berg uit. “We kunnen alle merken aansluiten!” De kosten zijn daarbij te overzien, want er is al een vast all-in tarief vanaf €9,90 per maand per auto. Financiering van het systeem is ook mogelijk, via Free2Move Lease. De ervaring leert dat de investering in Free2Move Connect Fleet al in tien maanden kan worden terugverdiend.

Wilt u meer weten, bel dan naar 085- 2084900 of mail:
info@free2move-business.nl  |  www.free2move-business.nl