Evenement | Verandering als constante

De Expovloer geeft een overzicht van trends en ontwikkelingen op het vakgebied.

Duurzaamheidsdoelen, focus op kostenefficiëntie en een overspannen arbeidsmarkt zorgen ervoor dat het mobiliteitsbeleid bij steeds meer bedrijven bovenaan de managementagenda prijkt. Tijdens Fleet Mobility Live krijgen mobiliteitsmanagers de tools aangereikt om de doelstellingen te verwezenlijken. 

 Duurzaamheid, flexibiliteit en aantrekkelijk werkgeverschap. Naar nieuwe actuele thema’s hoefde de organisatie van Fleet Mobility Live dit jaar niet te zoeken. “Op managementniveau zijn dit de issues die in deze tijd het beleid bepalen”, zegt evenementorganisator Dick de Laat. Ontwikkelingen op nationaal en internationaal niveau zorgen ervoor dat bedrijven op zoek gaan naar manieren om efficiënter en milieuvriendelijker auto’s in te zetten, contracten af te sluiten met multimodale mobiliteitsleveranciers en zich tegenover werknemers te profileren als moderne, flexibele en duurzame werkgever. “De positie van HR binnen het mobiliteitsbeleid wordt steeds sterker en dat zie je terug in de manier waarop bedrijven hun zakelijke mobiliteit inrichten”, aldus De Laat.
Traditioneel wordt zakelijke mobiliteit beschouwd als een van de belangrijke kostenposten voor het bedrijf. Maar in de huidige tijd van krapte op de arbeidsmarkt is het vanuit HR-perspectief juist een belangrijke manier om waarde te creëren. De Laat: “Goed mobiliteitsbeleid geeft je de mogelijkheid om je als aantrekkelijk werkgever te presenteren aan nieuwe en bestaande medewerkers. Daar komt bij dat duurzaamheid en bedrijfsimago waarden zijn die steeds belangrijker worden voor opdrachtgevers.”

Mobiliteitsmanager award

De Mobiliteitsmanager van het Jaar-verkiezing viert dit jaar zijn zeventiende editie. De inschrijving is inmiddels gesloten en de jury beraadt zich over de inzendingen. De drie genomineerden zullen worden beoordeeld op onder andere duurzaamheid, impact van beleid en persoonlijke inbreng en invloed.
De juryleden voor dit jaar zijn Daan Bieleveld (DSM), Arjen Juurlink (Friesland Campina), Gertjan Sybrandi (Stedin), Jos Hollestelle (Syndesmo), Pieter
Gussekloo (Benefits Expert Rabobank) en de winnaar van vorig jaar, Arno Veenman (Volksbank). Voor het eerst in de geschiedenis van de verkiezing krijgt ook het publiek een stem in de uitslag. Bezoekers die behoren tot de kerndoelgroep van het evenement kunnen vooraf hun stem uitbrengen op een van de kandidaten en gezamenlijk fungeren zij als zevende jurylid. De bekendmaking van de winnaar is op 12 mei tijdens Fleet Mobility Live.

Talkshow

victoria koblenkoHet inhoudelijk programma van de dag start met een plenaire talkshow over dit onderwerp. Onder leiding van dagvoorzitter Victoria Koblenko gaan toonaangevende businessleaders met elkaar in gesprek over de vraag hoe bedrijven hun mobiliteitsbeleid kunnen ombuigen van kostenpost naar waardencreatie. Een van de gasten is Paul Zekhuis, ceo van Autobinck, dat zichzelf de afgelopen jaren omvormde van traditioneel autobedrijf tot aanbieder van allerlei vormen van mobiliteit. Ook Hugo Houppermans, directeur van de Coalitie Anders Reizen schuift aan om zijn visie op het onderwerp te geven. Dit samenwerkingsverband van de grootste werkgevers in Nederland heeft als doel om de verduurzaming van het Nederlandse bedrijfsleven te versnellen.
bram schot 2In de middag biedt het plenaire programma een sessie met niemand minder dan Bram Schot, tot 1 april van dit jaar de ceo van AUDI AG. In een College Tour-achtige setting kunnen de bezoekers met hem in gesprek. Hoe ziet Schot, als een van de invloedrijkste Nederlanders in de globale mobiliteitssector de toekomst van mobiliteit? En welke adviezen kan hij u meegeven voor een nog succesvoller mobiliteitsbeleid? 

 

Workshops

Behalve het plenaire programma kunnen bezoekers door de dag heen kiezen uit diverse break-outsessies en workshops over uiteenlopende onderwerpen. “Naast een overzicht van trends en ontwikkelingen willen we bezoekers ook handvatten bieden voor een
succesvolle implementatie van de mobiliteitstransitie in hun organisatie”, zegt De Laat. “Daarom delen ervaringsdeskundigen hun kennis tijdens op speciale onderwerpen gerichte break-outsessies en workshops.” Een van de presentaties in het parallelprogramma is van vervoerseconoom Eric Verhoef, die samen met de ANWB een programma ontwikkelde waarbij medewerkers een beperkt aantal credits ontvangen waarmee ze bijvoorbeeld een parkeerplaats bij het bedrijf kunnen reserveren. “Doordat het aantal credits lager is dan het aantal werkdagen, worden medewerkers gestimuleerd om bewuste mobiliteitskeuzes te maken.” Daarnaast kunnen bezoekers tijdens de round tables en in het Mobility Café gericht met vakge-noten in gesprek over thema’s die voor hun organisatie actueel zijn.” Net als vorig jaar is er een aantal round tables gericht op HR-professionals. De Laat: “Dit is een inhoudelijke netwerkgelegenheid exclusief voor deze beroepsgroep.”

Fleetclub van 100

Tijdens het evenement op 12 mei vindt een herlancering plaats van de Fleetclub van 100, traditioneel een netwerk van managers die verantwoordelijk zijn voor een wagenpark van tenminste honderd voertuigen. Dick de Laat: “We gaan de huidige toelatingscriteria meer afstemmen op mobiliteit van de toekomst. In plaats van het aantal voertuigen in de vloot draait het meer om de toekomstbestendigheid van het mobiliteitsbeleid. Denk daarbij aan multimodaal reizen, flexibilisering en het stimuleren van reisgedrag van werknemers dat bijdraagt aan een verduurzaming. Wie daar actief mee bezig is willen we graag een platform bieden.” De Fleetclub zal ook een nieuwe naam krijgen. Deze wordt op 12 mei tijdens Fleet Mobility Live 2020 bekendgemaakt.

Formule E

Voor een overzicht van de meest actuele diensten en producten kunnen bezoekers terecht op de netwerkexpo en de mobility experience, waar onder meer de nieuwste automodellen te bewonderen zijn. En ook aan entertainment is gedacht: Nyck de Vries, regerend kampioen in de Formule 2 en momenteel actief in de Formule E, toont zijn raceskills in een Formule E-simulator, waarvan de beelden live te volgen zijn op het grote scherm. “De Formule E levert spektakel op, maar laat ook zien hoe de technologie een positieve bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van duurzame mobiliteit”, aldus De Laat. En uiteraard krijgen bezoekers ook zelf de gelegenheid om Nyck in de simulator te verslaan.”

Fleet Mobility Live 

12 mei 2020 in NBC, Nieuwegein
Deelname is kosteloos voor deelnemers die behoren tot de kerndoelgroep: 
Voor het volledige programma en inschrijving: 
Ga naar www.fleetmobilitylive.nl

Evenement | Verandering als constante | Fleet&Mobility

Evenement | Verandering als constante

De Expovloer geeft een overzicht van trends en ontwikkelingen op het vakgebied.

Duurzaamheidsdoelen, focus op kostenefficiëntie en een overspannen arbeidsmarkt zorgen ervoor dat het mobiliteitsbeleid bij steeds meer bedrijven bovenaan de managementagenda prijkt. Tijdens Fleet Mobility Live krijgen mobiliteitsmanagers de tools aangereikt om de doelstellingen te verwezenlijken. 

 Duurzaamheid, flexibiliteit en aantrekkelijk werkgeverschap. Naar nieuwe actuele thema’s hoefde de organisatie van Fleet Mobility Live dit jaar niet te zoeken. “Op managementniveau zijn dit de issues die in deze tijd het beleid bepalen”, zegt evenementorganisator Dick de Laat. Ontwikkelingen op nationaal en internationaal niveau zorgen ervoor dat bedrijven op zoek gaan naar manieren om efficiënter en milieuvriendelijker auto’s in te zetten, contracten af te sluiten met multimodale mobiliteitsleveranciers en zich tegenover werknemers te profileren als moderne, flexibele en duurzame werkgever. “De positie van HR binnen het mobiliteitsbeleid wordt steeds sterker en dat zie je terug in de manier waarop bedrijven hun zakelijke mobiliteit inrichten”, aldus De Laat.
Traditioneel wordt zakelijke mobiliteit beschouwd als een van de belangrijke kostenposten voor het bedrijf. Maar in de huidige tijd van krapte op de arbeidsmarkt is het vanuit HR-perspectief juist een belangrijke manier om waarde te creëren. De Laat: “Goed mobiliteitsbeleid geeft je de mogelijkheid om je als aantrekkelijk werkgever te presenteren aan nieuwe en bestaande medewerkers. Daar komt bij dat duurzaamheid en bedrijfsimago waarden zijn die steeds belangrijker worden voor opdrachtgevers.”

Mobiliteitsmanager award

De Mobiliteitsmanager van het Jaar-verkiezing viert dit jaar zijn zeventiende editie. De inschrijving is inmiddels gesloten en de jury beraadt zich over de inzendingen. De drie genomineerden zullen worden beoordeeld op onder andere duurzaamheid, impact van beleid en persoonlijke inbreng en invloed.
De juryleden voor dit jaar zijn Daan Bieleveld (DSM), Arjen Juurlink (Friesland Campina), Gertjan Sybrandi (Stedin), Jos Hollestelle (Syndesmo), Pieter
Gussekloo (Benefits Expert Rabobank) en de winnaar van vorig jaar, Arno Veenman (Volksbank). Voor het eerst in de geschiedenis van de verkiezing krijgt ook het publiek een stem in de uitslag. Bezoekers die behoren tot de kerndoelgroep van het evenement kunnen vooraf hun stem uitbrengen op een van de kandidaten en gezamenlijk fungeren zij als zevende jurylid. De bekendmaking van de winnaar is op 12 mei tijdens Fleet Mobility Live.

Talkshow

victoria koblenkoHet inhoudelijk programma van de dag start met een plenaire talkshow over dit onderwerp. Onder leiding van dagvoorzitter Victoria Koblenko gaan toonaangevende businessleaders met elkaar in gesprek over de vraag hoe bedrijven hun mobiliteitsbeleid kunnen ombuigen van kostenpost naar waardencreatie. Een van de gasten is Paul Zekhuis, ceo van Autobinck, dat zichzelf de afgelopen jaren omvormde van traditioneel autobedrijf tot aanbieder van allerlei vormen van mobiliteit. Ook Hugo Houppermans, directeur van de Coalitie Anders Reizen schuift aan om zijn visie op het onderwerp te geven. Dit samenwerkingsverband van de grootste werkgevers in Nederland heeft als doel om de verduurzaming van het Nederlandse bedrijfsleven te versnellen.
bram schot 2In de middag biedt het plenaire programma een sessie met niemand minder dan Bram Schot, tot 1 april van dit jaar de ceo van AUDI AG. In een College Tour-achtige setting kunnen de bezoekers met hem in gesprek. Hoe ziet Schot, als een van de invloedrijkste Nederlanders in de globale mobiliteitssector de toekomst van mobiliteit? En welke adviezen kan hij u meegeven voor een nog succesvoller mobiliteitsbeleid? 

 

Workshops

Behalve het plenaire programma kunnen bezoekers door de dag heen kiezen uit diverse break-outsessies en workshops over uiteenlopende onderwerpen. “Naast een overzicht van trends en ontwikkelingen willen we bezoekers ook handvatten bieden voor een
succesvolle implementatie van de mobiliteitstransitie in hun organisatie”, zegt De Laat. “Daarom delen ervaringsdeskundigen hun kennis tijdens op speciale onderwerpen gerichte break-outsessies en workshops.” Een van de presentaties in het parallelprogramma is van vervoerseconoom Eric Verhoef, die samen met de ANWB een programma ontwikkelde waarbij medewerkers een beperkt aantal credits ontvangen waarmee ze bijvoorbeeld een parkeerplaats bij het bedrijf kunnen reserveren. “Doordat het aantal credits lager is dan het aantal werkdagen, worden medewerkers gestimuleerd om bewuste mobiliteitskeuzes te maken.” Daarnaast kunnen bezoekers tijdens de round tables en in het Mobility Café gericht met vakge-noten in gesprek over thema’s die voor hun organisatie actueel zijn.” Net als vorig jaar is er een aantal round tables gericht op HR-professionals. De Laat: “Dit is een inhoudelijke netwerkgelegenheid exclusief voor deze beroepsgroep.”

Fleetclub van 100

Tijdens het evenement op 12 mei vindt een herlancering plaats van de Fleetclub van 100, traditioneel een netwerk van managers die verantwoordelijk zijn voor een wagenpark van tenminste honderd voertuigen. Dick de Laat: “We gaan de huidige toelatingscriteria meer afstemmen op mobiliteit van de toekomst. In plaats van het aantal voertuigen in de vloot draait het meer om de toekomstbestendigheid van het mobiliteitsbeleid. Denk daarbij aan multimodaal reizen, flexibilisering en het stimuleren van reisgedrag van werknemers dat bijdraagt aan een verduurzaming. Wie daar actief mee bezig is willen we graag een platform bieden.” De Fleetclub zal ook een nieuwe naam krijgen. Deze wordt op 12 mei tijdens Fleet Mobility Live 2020 bekendgemaakt.

Formule E

Voor een overzicht van de meest actuele diensten en producten kunnen bezoekers terecht op de netwerkexpo en de mobility experience, waar onder meer de nieuwste automodellen te bewonderen zijn. En ook aan entertainment is gedacht: Nyck de Vries, regerend kampioen in de Formule 2 en momenteel actief in de Formule E, toont zijn raceskills in een Formule E-simulator, waarvan de beelden live te volgen zijn op het grote scherm. “De Formule E levert spektakel op, maar laat ook zien hoe de technologie een positieve bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van duurzame mobiliteit”, aldus De Laat. En uiteraard krijgen bezoekers ook zelf de gelegenheid om Nyck in de simulator te verslaan.”

Fleet Mobility Live 

12 mei 2020 in NBC, Nieuwegein
Deelname is kosteloos voor deelnemers die behoren tot de kerndoelgroep: 
Voor het volledige programma en inschrijving: 
Ga naar www.fleetmobilitylive.nl