@Home en @Work laden met DKV

De partners, van links naar rechts: Pieter van Wel (managing director DKV Benelux, VK en Ierland), Bas Bullens (salesmanager e-mobility DKV Benelux) en Arnoud Fontein (directeur Blue Current).(Fotograaf: Sven van der Vlugt)

Met de DKV CARD +CHARGE card kunnen zakelijk rijders in heel Europa hun auto opladen, tanken, wassen en gebruik maken van alle overige diensten van DKV. De hele facturatie is perfect geregeld, dus als fleetowner heb je er geen omkijken naar. Dankzij samenwerking met Blue Current faciliteert DKV sinds januari ook het plaatsen van laadinfrastructuur, thuis en op het bedrijf.

De DKV CARD +CHARGE is in 23 Europese landen te gebruiken, bij maar liefst 130 duizend (snel)laadstations. Alleen in Nederland zijn dat er al 45 duizend: er is dus altijd een laadstation in de buurt. Door de samenwerking met Blue Current kan DKV nu ook laadstations bij zakelijk rijders thuis en bij het bedrijf plaatsen. “De eerste staan er al”, vertelt Bas Bullens, DKV salesmanager e-mobility voor de Benelux. Een voorbeeld is de laadoplossing voor Luna Transport en Logistiek in Hoorn, maar er zijn in Nederland en België ook al veel thuis-aansluitingen (@Home) geplaatst.

DKV en Blue Current bieden ook een ‘verborgen’ laadsysteem.

“Dat is een belangrijke stap richting de ambitie van DKV: ‘Lead in Green’, vertelt Bullens. “Nu bieden we niet enkel het laden @Road, maar ook @Home en @Work. We bieden opties van een enkelvoudige lader thuis voor de deur tot een compleet laadplein voor het bedrijf, met maximaal honderd aansluitingen. Een enorm voordeel voor fleetowners, omdat zowel de installatie als de facturering per kWh, thuis en op het bedrijf, keurig via de DKV CARD +CHARGE gefactureerd worden. Zo blijft de zaak overzichtelijk, zowel voor de wagenparkbeheerder als voor de medewerker.”

3x zo snel laden

Het Nederlandse Blue Current is toonaangevend producent van laadoplossingen voor elektrisch rijden. Bij laadpalen thuis gaat het om AC-laadoplossingen tot 22 kW. Door gebruik te maken van dynamic smart charging wordt continu de maximaal beschikbare stroom geladen. Een module monitort real time het actuele stroomverbruik in huis. De volledige restcapaciteit wordt benut voor het opladen van de auto. “Dankzij dit systeem kan de auto tot drie keer sneller laden”, legt Bullens uit. Maar niet iedereen vindt het mooi: een laadpaal voor de deur of zo’n witte unit aan de gevel.

Soms is er ook geen plek voor. Om daaraan tegemoet te komen leveren DKV en Blue Current ‘The Hidden’, een lader waarvan de techniek is ingebouwd in de meterkast. Enkel de laadkabel voor de auto komt uit de muur. “Dat ziet er al een stuk cleaner uit”, oordeelt Bullens.

Heldere kWh-tarieven

Een groot voordeel voor de klanten van DKV zijn de heldere tarieven per laadpaalaanbieder. Daardoor wordt voor laden bij alle laadstations van de laadpaalaanbieder hetzelfde, lage tarief berekend. De uitschieters naar boven wegens het laden bij een duurder laadstation zijn verleden tijd.

Op basis van de groene ambitie ‘Lead in Green’ stimuleert DKV bedrijven om gebruik te maken van CO2 -reducerende oplossingen voor mobiliteit en transport. Ieder jaar voegt DKV duizenden stations aan het netwerk toe, met een sterke gerichtheid op multi-energiestations. Die bieden buiten conventionele brandstoffen ook HVO, LNG, waterstof, LPG en CNG aan, om de CO2 -uitstoot verder te reduceren.

@Home en @Work laden met DKV | Fleet&Mobility

@Home en @Work laden met DKV

De partners, van links naar rechts: Pieter van Wel (managing director DKV Benelux, VK en Ierland), Bas Bullens (salesmanager e-mobility DKV Benelux) en Arnoud Fontein (directeur Blue Current).(Fotograaf: Sven van der Vlugt)

Met de DKV CARD +CHARGE card kunnen zakelijk rijders in heel Europa hun auto opladen, tanken, wassen en gebruik maken van alle overige diensten van DKV. De hele facturatie is perfect geregeld, dus als fleetowner heb je er geen omkijken naar. Dankzij samenwerking met Blue Current faciliteert DKV sinds januari ook het plaatsen van laadinfrastructuur, thuis en op het bedrijf.

De DKV CARD +CHARGE is in 23 Europese landen te gebruiken, bij maar liefst 130 duizend (snel)laadstations. Alleen in Nederland zijn dat er al 45 duizend: er is dus altijd een laadstation in de buurt. Door de samenwerking met Blue Current kan DKV nu ook laadstations bij zakelijk rijders thuis en bij het bedrijf plaatsen. “De eerste staan er al”, vertelt Bas Bullens, DKV salesmanager e-mobility voor de Benelux. Een voorbeeld is de laadoplossing voor Luna Transport en Logistiek in Hoorn, maar er zijn in Nederland en België ook al veel thuis-aansluitingen (@Home) geplaatst.

DKV en Blue Current bieden ook een ‘verborgen’ laadsysteem.

“Dat is een belangrijke stap richting de ambitie van DKV: ‘Lead in Green’, vertelt Bullens. “Nu bieden we niet enkel het laden @Road, maar ook @Home en @Work. We bieden opties van een enkelvoudige lader thuis voor de deur tot een compleet laadplein voor het bedrijf, met maximaal honderd aansluitingen. Een enorm voordeel voor fleetowners, omdat zowel de installatie als de facturering per kWh, thuis en op het bedrijf, keurig via de DKV CARD +CHARGE gefactureerd worden. Zo blijft de zaak overzichtelijk, zowel voor de wagenparkbeheerder als voor de medewerker.”

3x zo snel laden

Het Nederlandse Blue Current is toonaangevend producent van laadoplossingen voor elektrisch rijden. Bij laadpalen thuis gaat het om AC-laadoplossingen tot 22 kW. Door gebruik te maken van dynamic smart charging wordt continu de maximaal beschikbare stroom geladen. Een module monitort real time het actuele stroomverbruik in huis. De volledige restcapaciteit wordt benut voor het opladen van de auto. “Dankzij dit systeem kan de auto tot drie keer sneller laden”, legt Bullens uit. Maar niet iedereen vindt het mooi: een laadpaal voor de deur of zo’n witte unit aan de gevel.

Soms is er ook geen plek voor. Om daaraan tegemoet te komen leveren DKV en Blue Current ‘The Hidden’, een lader waarvan de techniek is ingebouwd in de meterkast. Enkel de laadkabel voor de auto komt uit de muur. “Dat ziet er al een stuk cleaner uit”, oordeelt Bullens.

Heldere kWh-tarieven

Een groot voordeel voor de klanten van DKV zijn de heldere tarieven per laadpaalaanbieder. Daardoor wordt voor laden bij alle laadstations van de laadpaalaanbieder hetzelfde, lage tarief berekend. De uitschieters naar boven wegens het laden bij een duurder laadstation zijn verleden tijd.

Op basis van de groene ambitie ‘Lead in Green’ stimuleert DKV bedrijven om gebruik te maken van CO2 -reducerende oplossingen voor mobiliteit en transport. Ieder jaar voegt DKV duizenden stations aan het netwerk toe, met een sterke gerichtheid op multi-energiestations. Die bieden buiten conventionele brandstoffen ook HVO, LNG, waterstof, LPG en CNG aan, om de CO2 -uitstoot verder te reduceren.