Leasefiets krijgt wind in de rug

De zakelijke fiets is een steeds gebruikelijker onderdeel van het straatbeeld. Beeld: Shutterstock

De leasebike is bezig aan een opmars. Door het beschikbaar stellen van een e-bike of speed pedelec help je als werkgever je medewerkers voordelig aan duurzaam individueel woon-werkvervoer én aan een vitalere leefstijl.

Mede door corona is zakelijk fietsen populairder dan ooit. Maar liefst 88% van de Nederlanders wil in coronatijd individueel vervoer, blijkt uit KPMG-onderzoek. Vorig jaar werden in Nederland in totaal 1,1
miljoen nieuwe fietsen verkocht. Het is voor het achtste jaar op rij dat de fietsverkoop stijgt, aldus RAI Vereniging en Bovag. Volgens laatstgenoemde branchevereniging groeide door de viruspandemie de behoefte aan individueel vervoer, terwijl ook vakanties dicht bij huis en het verbod op sporten in groepsverband de fiets een boost gaven. Vooral de e-bike is razend populair. Maar liefst de helft van alle nieuwe fietsen heeft een (hulp)motortje aan boord; het aantal verkochte elektrische fietsen steeg met ruim 30 procent tot 547.000. Ook na de crisis blijven we vaker fietsen, is de verwachting. Een studie van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) laat zien dat 1 op de 5 mensen ook straks vaker lopend en/of met de fiets naar het werk zal gaan.

Van 1 minuut tot 5 jaar

Mobiliteitsprovider Alphabet Nederland breidt zijn productportfolio daarom uit met de lease bike. Die maakt duurzaam woon-werkverkeer nog prettiger voor werkgevers én werknemers: Als werkgever help je medewerkers voordelig aan duurzaam individueel woon-werk vervoer. En als werknemer rijd je zakelijk al vanaf een paar euro per maand een nieuwe e-bike of speed pedelec en houd je jezelf vitaler. De introductie van de Lease bike betekent voor Alphabet Nederland een belangrijke uitbreiding van het mobiliteitsaanbod. Woordvoerder Simon Corsèl: “Onze missie is om betrouwbare, zorgeloze, flexibele en duurzame mobiliteit te bieden voor de korte en de lange termijn – ‘van 1 minuut tot 5 jaar’. Zo kun je flexibel reizen met een OV-/mobiliteitskaart, een deelauto regelen voor een uur, een huurauto boeken voor een paar dagen en natuurlijk je eigen (private) leaseauto of occasion rijden. Nu komen daar ook leasefietsen bij. Daarmee geniet je als gebruiker van comfortabel emissievrij individueel vervoer, zonder files of parkeerproblemen.”

Reparatie aan huis

Voor werknemers is Alphabet Lease bike ideaal. Je rijdt daarmee fiscaal vriendelijk op een nieuwe e-bike of speed pedelec, met slechts 7% bijtelling al vanaf zo’n 5 euro per maand. En: volledig ontzorgd. “We bieden een uitgebreid assortiment aan populaire A-merken e-bikes en speed pedelecs,” aldus Corsèl. “Inclusief advies, levering, service, onderhoud, reparaties, indien nodig vervangend vervoer en 24/7 support via een fijnmazig servicenetwerk – ‘powered by’ Fietsvoordeelshop.nl. Je kunt je fiets zelf eenvoudig online uitkiezen, samenstellen en bestellen. Aflevering kan al binnen een week rijklaar aan huis. Zelfs onderhoud en reparaties zijn uit te voeren bij de werknemers thuis.”

Regelmatig fietsen zorgt voor een flinke CO2-reductie, minder verzuim en een hogere productiviteit.

Duurzamer en vitaler

Ook voor werkgevers is Alphabet Lease bike ideaal. “Met een e-bike of speed pedelec van de zaak bied je je medewerkers een aantrekkelijke en betaalbare secundaire arbeidsvoorwaarde, binnen of buiten de werkkostenregeling”, aldus Corsèl. “Per kilometer is dat voordeliger dan een auto of openbaar vervoer. Nog belangrijker: een bedrijfsfietsplan draagt bij aan een duurzaam mobiliteitsbeleid en vitaliteit van je medewerkers. Regelmatig fietsen zorgt voor een flinke CO2-reductie, minder verzuim en een hogere productiviteit, blijkt uit onderzoek. Zo heeft de Lease bike een positieve invloed op zowel het duurzaamheidsbeleid als op de werknemerstevredenheid en

arbeidsproductiviteit.Alphabet: duurzaamheid, mobiliteit, service

Met ruim zevenduizend klanten en meer dan 85.000 voertuigen op de weg is Alphabet Nederland een van de grootste mobiliteitsproviders van Nederland. Vanuit het hoofdkantoor in Breda en acht vestigingen verspreid over het land werken circa vierhonderd medewerkers van Alphabet Nederland dagelijks aan zorgeloze en scherp geprijsde mobiliteit, eersteklas service en continue verduurzaming. Alphabet Nederland behoort al vijf jaar op rij tot de beste leasemaatschappijen in de verkiezing Beste Leasemaatschappij van de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR). Alphabet Nederland is onderdeel van Alphabet
International, dat actief is in 35 landen in Europa en daarbuiten.

Leasefiets krijgt wind in de rug | Fleet&Mobility

Leasefiets krijgt wind in de rug

De zakelijke fiets is een steeds gebruikelijker onderdeel van het straatbeeld. Beeld: Shutterstock

De leasebike is bezig aan een opmars. Door het beschikbaar stellen van een e-bike of speed pedelec help je als werkgever je medewerkers voordelig aan duurzaam individueel woon-werkvervoer én aan een vitalere leefstijl.

Mede door corona is zakelijk fietsen populairder dan ooit. Maar liefst 88% van de Nederlanders wil in coronatijd individueel vervoer, blijkt uit KPMG-onderzoek. Vorig jaar werden in Nederland in totaal 1,1
miljoen nieuwe fietsen verkocht. Het is voor het achtste jaar op rij dat de fietsverkoop stijgt, aldus RAI Vereniging en Bovag. Volgens laatstgenoemde branchevereniging groeide door de viruspandemie de behoefte aan individueel vervoer, terwijl ook vakanties dicht bij huis en het verbod op sporten in groepsverband de fiets een boost gaven. Vooral de e-bike is razend populair. Maar liefst de helft van alle nieuwe fietsen heeft een (hulp)motortje aan boord; het aantal verkochte elektrische fietsen steeg met ruim 30 procent tot 547.000. Ook na de crisis blijven we vaker fietsen, is de verwachting. Een studie van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) laat zien dat 1 op de 5 mensen ook straks vaker lopend en/of met de fiets naar het werk zal gaan.

Van 1 minuut tot 5 jaar

Mobiliteitsprovider Alphabet Nederland breidt zijn productportfolio daarom uit met de lease bike. Die maakt duurzaam woon-werkverkeer nog prettiger voor werkgevers én werknemers: Als werkgever help je medewerkers voordelig aan duurzaam individueel woon-werk vervoer. En als werknemer rijd je zakelijk al vanaf een paar euro per maand een nieuwe e-bike of speed pedelec en houd je jezelf vitaler. De introductie van de Lease bike betekent voor Alphabet Nederland een belangrijke uitbreiding van het mobiliteitsaanbod. Woordvoerder Simon Corsèl: “Onze missie is om betrouwbare, zorgeloze, flexibele en duurzame mobiliteit te bieden voor de korte en de lange termijn – ‘van 1 minuut tot 5 jaar’. Zo kun je flexibel reizen met een OV-/mobiliteitskaart, een deelauto regelen voor een uur, een huurauto boeken voor een paar dagen en natuurlijk je eigen (private) leaseauto of occasion rijden. Nu komen daar ook leasefietsen bij. Daarmee geniet je als gebruiker van comfortabel emissievrij individueel vervoer, zonder files of parkeerproblemen.”

Reparatie aan huis

Voor werknemers is Alphabet Lease bike ideaal. Je rijdt daarmee fiscaal vriendelijk op een nieuwe e-bike of speed pedelec, met slechts 7% bijtelling al vanaf zo’n 5 euro per maand. En: volledig ontzorgd. “We bieden een uitgebreid assortiment aan populaire A-merken e-bikes en speed pedelecs,” aldus Corsèl. “Inclusief advies, levering, service, onderhoud, reparaties, indien nodig vervangend vervoer en 24/7 support via een fijnmazig servicenetwerk – ‘powered by’ Fietsvoordeelshop.nl. Je kunt je fiets zelf eenvoudig online uitkiezen, samenstellen en bestellen. Aflevering kan al binnen een week rijklaar aan huis. Zelfs onderhoud en reparaties zijn uit te voeren bij de werknemers thuis.”

Regelmatig fietsen zorgt voor een flinke CO2-reductie, minder verzuim en een hogere productiviteit.

Duurzamer en vitaler

Ook voor werkgevers is Alphabet Lease bike ideaal. “Met een e-bike of speed pedelec van de zaak bied je je medewerkers een aantrekkelijke en betaalbare secundaire arbeidsvoorwaarde, binnen of buiten de werkkostenregeling”, aldus Corsèl. “Per kilometer is dat voordeliger dan een auto of openbaar vervoer. Nog belangrijker: een bedrijfsfietsplan draagt bij aan een duurzaam mobiliteitsbeleid en vitaliteit van je medewerkers. Regelmatig fietsen zorgt voor een flinke CO2-reductie, minder verzuim en een hogere productiviteit, blijkt uit onderzoek. Zo heeft de Lease bike een positieve invloed op zowel het duurzaamheidsbeleid als op de werknemerstevredenheid en

arbeidsproductiviteit.Alphabet: duurzaamheid, mobiliteit, service

Met ruim zevenduizend klanten en meer dan 85.000 voertuigen op de weg is Alphabet Nederland een van de grootste mobiliteitsproviders van Nederland. Vanuit het hoofdkantoor in Breda en acht vestigingen verspreid over het land werken circa vierhonderd medewerkers van Alphabet Nederland dagelijks aan zorgeloze en scherp geprijsde mobiliteit, eersteklas service en continue verduurzaming. Alphabet Nederland behoort al vijf jaar op rij tot de beste leasemaatschappijen in de verkiezing Beste Leasemaatschappij van de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR). Alphabet Nederland is onderdeel van Alphabet
International, dat actief is in 35 landen in Europa en daarbuiten.