Zorgeloos elektrisch door Europa

Op vakantie gaan met de elektrische auto wordt steeds eenvoudiger.

DKV heeft goed nieuws voor wie zakelijk rijdt: het aantal punten waar met de laadpas stroom ‘getankt’ kan worden, is gegroeid van 150.000 naar 175.000. Dat betekent dat elektrische rijders nu nog makkelijker met hun EV Europa kunnen doorkruisen.

DKV biedt een totaaloplossing door heel Europa, benadrukt Bas Bullens, sales manager e-mobility voor de Benelux. “Van oudsher is de DKV card een tankpas, maar de zakelijk rijder kan er ook zijn auto mee laten wassen, tol betalen en de elektrische auto opladen.” Vooral van die laatste mogelijkheid wordt steeds meer gebruik gemaakt. Logisch, want het aantal EV’s op de Nederlandse (en Europese) wegen groeit razendsnel. Het netwerk van DKV groeit mee. Vooral in Nederland en Duitsland vindt de elektrische rijder probleemloos een laadpunt. Maar de pas biedt toegang tot laadpunten in nog 30 andere landen. Op vakantie gaan met de elektrische auto wordt dan steeds eenvoudiger.

Handige app

Dat is mede te danken aan de DKV app, waarin alle laadpunten worden vermeld. De app geeft direct aan welke punten op de route liggen, wat de laadsnelheid is en wat de kosten per kWh zijn. En heel praktisch, de app geeft ook aan of het laadpunt vrij is. “Het is soms nog steeds een beetje puzzelen, maar je kunt dankzij de app met je EV door heel West- en Zuid-Europa rijden, en zoveel mogelijk gebruik maken van snelladers”, legt Bullens uit. Daarbij is het een plezierig idee dat ook de pechhulp en vervangend vervoer in Europa goed geregeld is. DKV biedt laden door heel Europa @Road, maar ook @Work en @Home. @Home gaat het om het plaatsen van laadpunten bij de woning. Handig, vlot en lekker goedkoop thuis de auto opladen, waarbij de facturatie automatisch wordt geregeld. Bij @Work gaat het om de aanleg van laadpunten of laadpleinen bij het werk. Steeds meer bedrijven gaan daartoe over. Zoals het Topsport Zorgcentrum Groningen (TsZC), waar onder meer de spelers van FC Groningen en andere topsporters trainen. DKV plaatste hier vier laadpalen, inclusief de aanleg van een separate energieaansluiting. Zo zijn de EV’s verzekerd van voldoende vermogen, zonder de beschikbare stroomcapaciteit van het TsZC te gebruiken.

Koeriersdiensten

De transitie van fossiel naar elektrisch rijden is in volle gang. Ook in de logistieke sector. “De actieradius van elektrische bestelbussen wordt steeds groter en binnen enkele jaren laten de grote steden alleen nog maar uitstootvrije bestelwagens toe tot hun centra”, vertelt Bullens. “We zien dan ook dat steeds meer transportbedrijven experimenteren met elektrisch rijden. Wij faciliteren dat graag. Met advies, met de DKV Card +Charge én met laadstations.” Een goed voorbeeld is Luna Transport en Logistiek in Hoorn. Het bedrijf maakt sinds kort gebruik van een door DKV geplaatst laadpunt. Daar kunnen de elektrische voertuigen laden en zo doet Luna ervaring op met elektrisch vervoer voor de koeriersdiensten. Zo bouwt DKV mee aan een duurzame toekomst. Met optimale laadmogelijkheden @Road, @Home en @Work.Vervolgtekst

Meer info:
Neem dan contact op met Bas Bullens, Sales Manager e-Mobility bij DKV, Bas.Bullens@dkv-euroservice.com of 06 209 86 152. Of kijk op www.dkv-euroservice.com

Zorgeloos elektrisch door Europa | Fleet&Mobility

Zorgeloos elektrisch door Europa

Op vakantie gaan met de elektrische auto wordt steeds eenvoudiger.

DKV heeft goed nieuws voor wie zakelijk rijdt: het aantal punten waar met de laadpas stroom ‘getankt’ kan worden, is gegroeid van 150.000 naar 175.000. Dat betekent dat elektrische rijders nu nog makkelijker met hun EV Europa kunnen doorkruisen.

DKV biedt een totaaloplossing door heel Europa, benadrukt Bas Bullens, sales manager e-mobility voor de Benelux. “Van oudsher is de DKV card een tankpas, maar de zakelijk rijder kan er ook zijn auto mee laten wassen, tol betalen en de elektrische auto opladen.” Vooral van die laatste mogelijkheid wordt steeds meer gebruik gemaakt. Logisch, want het aantal EV’s op de Nederlandse (en Europese) wegen groeit razendsnel. Het netwerk van DKV groeit mee. Vooral in Nederland en Duitsland vindt de elektrische rijder probleemloos een laadpunt. Maar de pas biedt toegang tot laadpunten in nog 30 andere landen. Op vakantie gaan met de elektrische auto wordt dan steeds eenvoudiger.

Handige app

Dat is mede te danken aan de DKV app, waarin alle laadpunten worden vermeld. De app geeft direct aan welke punten op de route liggen, wat de laadsnelheid is en wat de kosten per kWh zijn. En heel praktisch, de app geeft ook aan of het laadpunt vrij is. “Het is soms nog steeds een beetje puzzelen, maar je kunt dankzij de app met je EV door heel West- en Zuid-Europa rijden, en zoveel mogelijk gebruik maken van snelladers”, legt Bullens uit. Daarbij is het een plezierig idee dat ook de pechhulp en vervangend vervoer in Europa goed geregeld is. DKV biedt laden door heel Europa @Road, maar ook @Work en @Home. @Home gaat het om het plaatsen van laadpunten bij de woning. Handig, vlot en lekker goedkoop thuis de auto opladen, waarbij de facturatie automatisch wordt geregeld. Bij @Work gaat het om de aanleg van laadpunten of laadpleinen bij het werk. Steeds meer bedrijven gaan daartoe over. Zoals het Topsport Zorgcentrum Groningen (TsZC), waar onder meer de spelers van FC Groningen en andere topsporters trainen. DKV plaatste hier vier laadpalen, inclusief de aanleg van een separate energieaansluiting. Zo zijn de EV’s verzekerd van voldoende vermogen, zonder de beschikbare stroomcapaciteit van het TsZC te gebruiken.

Koeriersdiensten

De transitie van fossiel naar elektrisch rijden is in volle gang. Ook in de logistieke sector. “De actieradius van elektrische bestelbussen wordt steeds groter en binnen enkele jaren laten de grote steden alleen nog maar uitstootvrije bestelwagens toe tot hun centra”, vertelt Bullens. “We zien dan ook dat steeds meer transportbedrijven experimenteren met elektrisch rijden. Wij faciliteren dat graag. Met advies, met de DKV Card +Charge én met laadstations.” Een goed voorbeeld is Luna Transport en Logistiek in Hoorn. Het bedrijf maakt sinds kort gebruik van een door DKV geplaatst laadpunt. Daar kunnen de elektrische voertuigen laden en zo doet Luna ervaring op met elektrisch vervoer voor de koeriersdiensten. Zo bouwt DKV mee aan een duurzame toekomst. Met optimale laadmogelijkheden @Road, @Home en @Work.Vervolgtekst

Meer info:
Neem dan contact op met Bas Bullens, Sales Manager e-Mobility bij DKV, Bas.Bullens@dkv-euroservice.com of 06 209 86 152. Of kijk op www.dkv-euroservice.com