Hypermotion: Toekomst van mobiliteit is groen

Beeld: Hypermotion

Klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen. Moedige, innovatieve en duurzame concepten zijn nu nodig.

Wie verandering wil teweegbrengen in onze mondiaal verbonden wereld, moet systeemgericht denken en partnerschappen smeden – en dit geldt ook voor mobiliteit en logistiek. Om duurzame en baanbrekende mobiliteits- en logistieke oplossingen in steden te realiseren, moeten beide aspecten tegelijk worden bekeken. Want zonder mobiliteit kan er geen logistiek zijn – en geen logistiek zonder mobiliteit.

Daarom wordt micromobiliteit in grootstedelijke gebieden steeds belangrijker. Vooral voor de eerste en laatste kilometers wordt steeds meer gebruik gemaakt van kleine (vooral elektrische) voertuigen zoals bakfietsen, elektrische motorscooters en e-scooters. Bakfietsen kunnen nu al worden ingezet voor 50 procent van alle commerciële transporten. Micromobiliteit is ook belangrijk als het gaat om privévervoer voor particulieren. Steeds meer mensen stappen over op kleine voertuigen om snel en gemakkelijk van A naar B te komen zonder zich zorgen te hoeven maken over het vinden van een parkeerplaats.

Verkeer en vervoer zullen zich ook elders gaan afspelen: naast de weg zal het zich steeds meer verplaatsen naar de lucht en het water of ondergronds gaan. In de stad van de toekomst brengen veerboten, kabelbanen, bovengrondse spoorwegen, luchttaxi’s, watertaxi’s en hyperloops de mensen waar ze heen willen. Leveringen zullen worden gedaan door drones en bakfietsen, waarbij stedelijke microhubs – kleine logistieke eenheden op lokaal en wijkniveau – steeds belangrijker worden als de plaatsen die verantwoordelijk zijn voor pakketleveringen over de laatste kilometer. Het resultaat: minder druk op het verkeer en de vervoersnetwerken binnen steden.

Hypermotion Frankfurt innovatieplatform

Deze en andere stedelijke concepten en oplossingen worden getoond tijdens Hypermotion Frankfurt van 14 tot 16 september 2021 – zowel live in Frankfurt als digitaal. De discussie zal ook gaan over: alternatieve aandrijftechnologieën (waaronder e-mobiliteit), synthetische brandstoffen, waterstof, intelligente toeleveringsketens voor meer veerkracht en transparantie in de logistiek en hyperloop-technologie als revolutionair transportsysteem voor de toekomst.

Als multimodaal innovatieplatform brengt het evenement alle vormen van vervoer bijeen om samen te werken aan nieuwe bedrijfsmodellen voor verkeer, vervoer, infrastructuur, mobiliteit en logistiek. Hypermotion Frankfurt richt zich niet alleen op grote bedrijven en beleidsmakers, maar ook op het MKB, ondernemers en investeerders. Omdat de focus ligt op de dialoog tussen alle aanwezigen, bevat het concept een conventionele tentoonstelling die veel kenmerken gemeen heeft met een conferentie: de vakbeurs wordt aangevuld met tech talks, paneldiscussies en start-up pitches. Naast het Hypermotion Lab, de thuisbasis voor innovators, nieuwe denkers en pioniers uit de mobiliteit en logistiek kunnen de aanwezigen uitkijken naar drie conferenties: smc – Smart Mobility + Green Cities Conference, scalex – Supply Chain + Logistics Excellence Conference en Hyperloop Conference, die op 16 september 2021 voor het eerst in Duitsland plaatsvindt.

Meer informatie over Hypermotion Frankfurt en het volledige programma.

Hypermotion: Toekomst van mobiliteit is groen | Fleet&Mobility

Hypermotion: Toekomst van mobiliteit is groen

Beeld: Hypermotion

Klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen. Moedige, innovatieve en duurzame concepten zijn nu nodig.

Wie verandering wil teweegbrengen in onze mondiaal verbonden wereld, moet systeemgericht denken en partnerschappen smeden – en dit geldt ook voor mobiliteit en logistiek. Om duurzame en baanbrekende mobiliteits- en logistieke oplossingen in steden te realiseren, moeten beide aspecten tegelijk worden bekeken. Want zonder mobiliteit kan er geen logistiek zijn – en geen logistiek zonder mobiliteit.

Daarom wordt micromobiliteit in grootstedelijke gebieden steeds belangrijker. Vooral voor de eerste en laatste kilometers wordt steeds meer gebruik gemaakt van kleine (vooral elektrische) voertuigen zoals bakfietsen, elektrische motorscooters en e-scooters. Bakfietsen kunnen nu al worden ingezet voor 50 procent van alle commerciële transporten. Micromobiliteit is ook belangrijk als het gaat om privévervoer voor particulieren. Steeds meer mensen stappen over op kleine voertuigen om snel en gemakkelijk van A naar B te komen zonder zich zorgen te hoeven maken over het vinden van een parkeerplaats.

Verkeer en vervoer zullen zich ook elders gaan afspelen: naast de weg zal het zich steeds meer verplaatsen naar de lucht en het water of ondergronds gaan. In de stad van de toekomst brengen veerboten, kabelbanen, bovengrondse spoorwegen, luchttaxi’s, watertaxi’s en hyperloops de mensen waar ze heen willen. Leveringen zullen worden gedaan door drones en bakfietsen, waarbij stedelijke microhubs – kleine logistieke eenheden op lokaal en wijkniveau – steeds belangrijker worden als de plaatsen die verantwoordelijk zijn voor pakketleveringen over de laatste kilometer. Het resultaat: minder druk op het verkeer en de vervoersnetwerken binnen steden.

Hypermotion Frankfurt innovatieplatform

Deze en andere stedelijke concepten en oplossingen worden getoond tijdens Hypermotion Frankfurt van 14 tot 16 september 2021 – zowel live in Frankfurt als digitaal. De discussie zal ook gaan over: alternatieve aandrijftechnologieën (waaronder e-mobiliteit), synthetische brandstoffen, waterstof, intelligente toeleveringsketens voor meer veerkracht en transparantie in de logistiek en hyperloop-technologie als revolutionair transportsysteem voor de toekomst.

Als multimodaal innovatieplatform brengt het evenement alle vormen van vervoer bijeen om samen te werken aan nieuwe bedrijfsmodellen voor verkeer, vervoer, infrastructuur, mobiliteit en logistiek. Hypermotion Frankfurt richt zich niet alleen op grote bedrijven en beleidsmakers, maar ook op het MKB, ondernemers en investeerders. Omdat de focus ligt op de dialoog tussen alle aanwezigen, bevat het concept een conventionele tentoonstelling die veel kenmerken gemeen heeft met een conferentie: de vakbeurs wordt aangevuld met tech talks, paneldiscussies en start-up pitches. Naast het Hypermotion Lab, de thuisbasis voor innovators, nieuwe denkers en pioniers uit de mobiliteit en logistiek kunnen de aanwezigen uitkijken naar drie conferenties: smc – Smart Mobility + Green Cities Conference, scalex – Supply Chain + Logistics Excellence Conference en Hyperloop Conference, die op 16 september 2021 voor het eerst in Duitsland plaatsvindt.

Meer informatie over Hypermotion Frankfurt en het volledige programma.