‘Versnel de transitie naar een schonere zakelijke vloot’

Beeld: NewMotion

De e-mobiliteitsmarkt maakt een waanzinnige groei door. Toch moet en kan het nóg sneller. NewMotion – meer dan een decennium lang pionier in slimme EV-laadoplossingen en onderdeel van de Shell groep – verenigt haar expertise met die van Amerikaans zusterbedrijf Greenlots en verandert de identiteit naar Shell Recharge Solutions. Dit aanbod wordt verder aangevuld met het publieke snellaadnetwerk van Shell Recharge. De wereldwijde krachtenbundeling van voorlopers binnen de industrie is een antwoord op de groeiende vraag van bedrijven naar end-to-end e-mobiliteitsoplossingen. 

E-mobiliteit in de hoogste versnelling 

Onder Shell Recharge Solutions komen het aanbod aan end-to-end laadoplossingen en de jarenlang opgebouwde expertise samen onder één noemer. NewMotion wil zo haar missie versnellen om schoner vervoer voor iedereen mogelijk te maken: thuis, op het werk en onderweg. Onze samenleving staat nu eenmaal voor grote uitdagingen. In het Klimaatakkoord van 2016 sprak de Europese Unie af dat alle EU-landen in 2030 40% minder CO2 uitstoten om zo de opwarming van de aarde te beperken. De Europese Green Deal maakt duidelijk dat e-mobiliteit bijdraagt om de vastgestelde doelen voor emissiereductie te behalen. Kortom; elektrisch rijden schakelt door naar de allerhoogste versnelling. 

Wegnemen EV-barrières

04. prisca business otg web

Er wordt al jaren hard gewerkt aan het wegnemen van mogelijke drempels voor de overstap naar elektrische mobiliteit, legt Herman Keijsers (CCO van NewMotion) uit. “De afgelopen jaren maakten we de laadinfrastructuur beter toegankelijk. Bijvoorbeeld door nog meer partnerships te sluiten met andere laadnetwerken. Het aantal roamingpartners steeg de afgelopen twee jaar met 81%. Het aantal laadaansluitingen en snelladers in ons netwerk nam in die tijd toe met maar liefst 99% en 165%.”

Naadloze laadervaring

Wagenparken spelen een prominente rol binnen de e-mobiliteitstransitie. De meeste nieuwe autoregistraties gelden voor bedrijfsauto’s of bij zakelijk autogebruik van medewerkers. Dat maakt het nog belangrijker om bedrijven end-to-end laadoplossingen te bieden die toekomstbestendig zijn. Keijsers: “We willen de klantervaring verder verbeteren en een goede laadervaring bieden. Dat helpt de overstap op EV’s voor de zakelijke rijder zo soepel mogelijk te maken.” 

Alles onder één noemer

Maar hoe helpt de nieuwe identiteit van Shell Recharge Solutions fleet- en mobiliteitsmanagers bij de transitie naar en het managen van een (volledig) elektrisch wagenpark? Dankzij de bundeling van expertises van NewMotion (laden thuis en op het werk en roamingdiensten) en Greenlots (laadnetwerken en wagenparkdiensten) aangevuld met het publieke laadnetwerk van Shell Recharge ontstaat een wereldwijd aanbod voor EV-laadoplossingen. “We bieden fleetmanagers laadpunten, laadpassen en de hele facturering samen als één pakket, inclusief softwareapplicaties en ondersteunende diensten. Het voordeel is dat je zo zeker weet dat alle onderdelen probleemloos met elkaar samenwerken”, zegt Herman Keijsers.

Synergievoordeel

Keijsers vervolgt: “Ook creëren we zo synergievoordeel. Zo kan het zijn dat een los laadpunt bij een concurrent net even goedkoper is. Maar zodra je uitbreidt, kan het je uiteindelijk weer meer gaan kosten omdat uitbreidingen niet meer mogelijk zijn of lastig passen. Met ons ecosysteem van laadoplossingen voor de zakelijke vloot bespaar je juist die kosten. Omdat Shell Recharge Solutions de diensten van NewMotion verbindt met die van de zusterbedrijven, bieden we end-to-end laadoplossingen  aan wagenparkbeheerders. Dat steunt deze bedrijven in hun transitie naar schonere mobiliteit.”

‘Versnel de transitie naar een schonere zakelijke vloot’ | Fleet&Mobility

‘Versnel de transitie naar een schonere zakelijke vloot’

Beeld: NewMotion

De e-mobiliteitsmarkt maakt een waanzinnige groei door. Toch moet en kan het nóg sneller. NewMotion – meer dan een decennium lang pionier in slimme EV-laadoplossingen en onderdeel van de Shell groep – verenigt haar expertise met die van Amerikaans zusterbedrijf Greenlots en verandert de identiteit naar Shell Recharge Solutions. Dit aanbod wordt verder aangevuld met het publieke snellaadnetwerk van Shell Recharge. De wereldwijde krachtenbundeling van voorlopers binnen de industrie is een antwoord op de groeiende vraag van bedrijven naar end-to-end e-mobiliteitsoplossingen. 

E-mobiliteit in de hoogste versnelling 

Onder Shell Recharge Solutions komen het aanbod aan end-to-end laadoplossingen en de jarenlang opgebouwde expertise samen onder één noemer. NewMotion wil zo haar missie versnellen om schoner vervoer voor iedereen mogelijk te maken: thuis, op het werk en onderweg. Onze samenleving staat nu eenmaal voor grote uitdagingen. In het Klimaatakkoord van 2016 sprak de Europese Unie af dat alle EU-landen in 2030 40% minder CO2 uitstoten om zo de opwarming van de aarde te beperken. De Europese Green Deal maakt duidelijk dat e-mobiliteit bijdraagt om de vastgestelde doelen voor emissiereductie te behalen. Kortom; elektrisch rijden schakelt door naar de allerhoogste versnelling. 

Wegnemen EV-barrières

04. prisca business otg web

Er wordt al jaren hard gewerkt aan het wegnemen van mogelijke drempels voor de overstap naar elektrische mobiliteit, legt Herman Keijsers (CCO van NewMotion) uit. “De afgelopen jaren maakten we de laadinfrastructuur beter toegankelijk. Bijvoorbeeld door nog meer partnerships te sluiten met andere laadnetwerken. Het aantal roamingpartners steeg de afgelopen twee jaar met 81%. Het aantal laadaansluitingen en snelladers in ons netwerk nam in die tijd toe met maar liefst 99% en 165%.”

Naadloze laadervaring

Wagenparken spelen een prominente rol binnen de e-mobiliteitstransitie. De meeste nieuwe autoregistraties gelden voor bedrijfsauto’s of bij zakelijk autogebruik van medewerkers. Dat maakt het nog belangrijker om bedrijven end-to-end laadoplossingen te bieden die toekomstbestendig zijn. Keijsers: “We willen de klantervaring verder verbeteren en een goede laadervaring bieden. Dat helpt de overstap op EV’s voor de zakelijke rijder zo soepel mogelijk te maken.” 

Alles onder één noemer

Maar hoe helpt de nieuwe identiteit van Shell Recharge Solutions fleet- en mobiliteitsmanagers bij de transitie naar en het managen van een (volledig) elektrisch wagenpark? Dankzij de bundeling van expertises van NewMotion (laden thuis en op het werk en roamingdiensten) en Greenlots (laadnetwerken en wagenparkdiensten) aangevuld met het publieke laadnetwerk van Shell Recharge ontstaat een wereldwijd aanbod voor EV-laadoplossingen. “We bieden fleetmanagers laadpunten, laadpassen en de hele facturering samen als één pakket, inclusief softwareapplicaties en ondersteunende diensten. Het voordeel is dat je zo zeker weet dat alle onderdelen probleemloos met elkaar samenwerken”, zegt Herman Keijsers.

Synergievoordeel

Keijsers vervolgt: “Ook creëren we zo synergievoordeel. Zo kan het zijn dat een los laadpunt bij een concurrent net even goedkoper is. Maar zodra je uitbreidt, kan het je uiteindelijk weer meer gaan kosten omdat uitbreidingen niet meer mogelijk zijn of lastig passen. Met ons ecosysteem van laadoplossingen voor de zakelijke vloot bespaar je juist die kosten. Omdat Shell Recharge Solutions de diensten van NewMotion verbindt met die van de zusterbedrijven, bieden we end-to-end laadoplossingen  aan wagenparkbeheerders. Dat steunt deze bedrijven in hun transitie naar schonere mobiliteit.”