Webfleet en Chargylize introduceren EV.connect

Beeld: Webfleet / Chargylize.

Webfleet heeft zijn samenwerking met het Duitse Chargylize uitgebreid met de gezamenlijke ontwikkeling van EV.connect. Deze oplossing integreert de platforms van beide bedrijven voor organisaties de een overstap willen maken naar een elektrisch wagenpark.

Chargylize analyseert de telematica-gegevens van Webfleet over het werkelijke gebruik van bedrijfswagens. Deze gegevens worden binnen EV.connect gecombineerd met informatie over de beschikbare oplaadinfrastructuur binnen het servicegebied van het wagenpark. Het platform kan zodoende de gebruikers van Webfleet aanbevelingen geven voor de optimale elektrificatie van hun wagenpark. Zo kunnen zij onder meer op basis van het werkelijke rijgedrag evalueren hoeveel voertuigen in aanmerking komen voor vervanging door elektrische modellen. Vervolgens beveelt EV.connect een aantal meest geschikte modellen aan. Gebruikers stellen voor deze selectie zelf uiteenlopende criteria vast, zoals de actieradius, fabrikant en prijs. Verder kunnen ze zien hoeveel CO2-uitstoot en brandstof ze daarmee besparen.

Volgens Florian Klett, CEO van Chargylize, biedt EV.connect wagenparkbeheerders een transparant inzicht in het potentieel voor elektrificatie van hun wagenpark. “Zij kunnen hun beslissingen zodoende baseren op werkelijke data in plaats van onderbuikgevoel. Dankzij de samenwerking met Webfleet kunnen ze in minder dan 10 minuten tijd een simulatie van de elektrificatie van hun wagenpark uitvoeren.”

Taco van der Leij, vicepresident van Webfleet Europe.voegt daaraan toe: “Dankzij partnerships zoals deze kunnen onze gebruikers aan de hand van accurate telematica-gegevens de elektrificatie van hun wagenpark stapsgewijs plannen en de efficiëntie daarvan opvoeren.”

Webfleet en Chargylize introduceren EV.connect | Fleet&Mobility

Webfleet en Chargylize introduceren EV.connect

Beeld: Webfleet / Chargylize.

Webfleet heeft zijn samenwerking met het Duitse Chargylize uitgebreid met de gezamenlijke ontwikkeling van EV.connect. Deze oplossing integreert de platforms van beide bedrijven voor organisaties de een overstap willen maken naar een elektrisch wagenpark.

Chargylize analyseert de telematica-gegevens van Webfleet over het werkelijke gebruik van bedrijfswagens. Deze gegevens worden binnen EV.connect gecombineerd met informatie over de beschikbare oplaadinfrastructuur binnen het servicegebied van het wagenpark. Het platform kan zodoende de gebruikers van Webfleet aanbevelingen geven voor de optimale elektrificatie van hun wagenpark. Zo kunnen zij onder meer op basis van het werkelijke rijgedrag evalueren hoeveel voertuigen in aanmerking komen voor vervanging door elektrische modellen. Vervolgens beveelt EV.connect een aantal meest geschikte modellen aan. Gebruikers stellen voor deze selectie zelf uiteenlopende criteria vast, zoals de actieradius, fabrikant en prijs. Verder kunnen ze zien hoeveel CO2-uitstoot en brandstof ze daarmee besparen.

Volgens Florian Klett, CEO van Chargylize, biedt EV.connect wagenparkbeheerders een transparant inzicht in het potentieel voor elektrificatie van hun wagenpark. “Zij kunnen hun beslissingen zodoende baseren op werkelijke data in plaats van onderbuikgevoel. Dankzij de samenwerking met Webfleet kunnen ze in minder dan 10 minuten tijd een simulatie van de elektrificatie van hun wagenpark uitvoeren.”

Taco van der Leij, vicepresident van Webfleet Europe.voegt daaraan toe: “Dankzij partnerships zoals deze kunnen onze gebruikers aan de hand van accurate telematica-gegevens de elektrificatie van hun wagenpark stapsgewijs plannen en de efficiëntie daarvan opvoeren.”