Laatste update:

ZF zet autonome shuttle business in de etalage

(Foto: ZF)

De Duitse onderdelen- en technologie- leverancier ZF wil af van de divisie die zich bezig houdt met autonoom rijdende shuttle-voertuigen. De leverancier vindt het te kapitaal-intensief. Daarom bundelt ZF dit in een onafhankelijke eenheid om het aantrekkelijk te maken voor externe investeerders. Het bedrijf meldt dit in het halfjaarbericht. Het in Friedrichshafen gevestigde concern draaide in…

De Duitse onderdelen- en technologie- leverancier ZF wil af van de divisie die zich bezig houdt met autonoom rijdende shuttle-voertuigen. De leverancier vindt het te kapitaal-intensief. Daarom bundelt ZF dit in een onafhankelijke eenheid om het aantrekkelijk te maken voor externe investeerders. Het bedrijf meldt dit in het halfjaarbericht.

Het in Friedrichshafen gevestigde concern draaide in de eerste jaarhelft een omzet van 23,3 miljard euro, rond 10 procent meer dan een jaar eerder. De aangepaste winst kwam met 941 miljoen euro 10,5 procent hoger uit wat resulteert in een marge van 4 procent. Financieel directeur Michael Frick: ‘’De economische omgeving was in de eerste helft van 2023 opnieuw moeilijk en gekenmerkt door onzekerheden. Hoge inflatie en de gevolgen van de voortdurende oorlog in Oekraïne zijn enkele van de uitdagingen waar ZF en de hele automotive industrie voortdurend mee te maken hebben. Tegen die achtergrond is het belangrijker dan ooit om onze strategisch belangrijke toekomstige producten verder te ontwikkelen en operationeel te maken.’’

ZF past de bedrijfsstructuren sterk aan in het kader van haar Next Generation Mobility Strategie. In dat kader heeft het bedrijf onder meer een 50/50 samenwerking gesloten met Foxconn, de grootste elektronica fabrikant ter wereld, voor chassis systemen voor personenauto’s. Daarnaast zijn een luchtvaart technologie bedrijf en een technische dienstenleverancier verkocht. De Car Chassis Technology en de Active Safety Systems Division worden samengevoegd tot één divisie voor chassis, besturing en rem technologie.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie

Meer lezen over ZF

ZF zet autonome shuttle business in de etalage | Fleet&Mobility

ZF zet autonome shuttle business in de etalage

Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: ZF)

De Duitse onderdelen- en technologie- leverancier ZF wil af van de divisie die zich bezig houdt met autonoom rijdende shuttle-voertuigen. De leverancier vindt het te kapitaal-intensief. Daarom bundelt ZF dit in een onafhankelijke eenheid om het aantrekkelijk te maken voor externe investeerders. Het bedrijf meldt dit in het halfjaarbericht.

Het in Friedrichshafen gevestigde concern draaide in de eerste jaarhelft een omzet van 23,3 miljard euro, rond 10 procent meer dan een jaar eerder. De aangepaste winst kwam met 941 miljoen euro 10,5 procent hoger uit wat resulteert in een marge van 4 procent. Financieel directeur Michael Frick: ‘’De economische omgeving was in de eerste helft van 2023 opnieuw moeilijk en gekenmerkt door onzekerheden. Hoge inflatie en de gevolgen van de voortdurende oorlog in Oekraïne zijn enkele van de uitdagingen waar ZF en de hele automotive industrie voortdurend mee te maken hebben. Tegen die achtergrond is het belangrijker dan ooit om onze strategisch belangrijke toekomstige producten verder te ontwikkelen en operationeel te maken.’’

ZF past de bedrijfsstructuren sterk aan in het kader van haar Next Generation Mobility Strategie. In dat kader heeft het bedrijf onder meer een 50/50 samenwerking gesloten met Foxconn, de grootste elektronica fabrikant ter wereld, voor chassis systemen voor personenauto’s. Daarnaast zijn een luchtvaart technologie bedrijf en een technische dienstenleverancier verkocht. De Car Chassis Technology en de Active Safety Systems Division worden samengevoegd tot één divisie voor chassis, besturing en rem technologie.

Meer lezen over ZF