‘Mobiliteit blijvend anders door coronacrisis’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Vaker lopend of op de fiets tijdens coronacrisis. (Foto: KiM)

De coronacrisis heeft grote impact op de werksituatie en mobiliteit van werkende Nederlanders. Door alle maatregelen is het gemiddeld aantal verplaatsingen flink afgenomen: van 8 naar 3,6 verplaatsingen in drie dagen. Dat blijkt uit onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteit (KiM), waarvoor een representatieve groep mensen over hun reisgedrag worden bevraagd.

De gemiddelde afstand die mensen afleggen, is gedaald van 94 naar 30 kilometer in drie dagen. Als mensen op pad moeten, dan mijden ze het liefste het openbaar vervoer. 88 Procent geeft de voorkeur aan de auto of de fiets. Veel mensen denken dat hun gedrag blijvend verandert. 20 Procent denkt vaker met de fiets of lopend te gaan en een even zo groot deel denkt straks minder te gaan vliegen.  

Een groot deel (44%) van de mensen is thuis gaan werken: 61 procent zegt dat het hen makkelijk afgaat en meer dan een kwart wil ook na de crisis thuis blijven werken.

Eerder al bleek uit onderzoek van het instituut dat het wegverkeer aanzienlijk afnam sinds de crisis.

‘Mobiliteit blijvend anders door coronacrisis’ | Fleet&Mobility

‘Mobiliteit blijvend anders door coronacrisis’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Vaker lopend of op de fiets tijdens coronacrisis. (Foto: KiM)

De coronacrisis heeft grote impact op de werksituatie en mobiliteit van werkende Nederlanders. Door alle maatregelen is het gemiddeld aantal verplaatsingen flink afgenomen: van 8 naar 3,6 verplaatsingen in drie dagen. Dat blijkt uit onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteit (KiM), waarvoor een representatieve groep mensen over hun reisgedrag worden bevraagd.

De gemiddelde afstand die mensen afleggen, is gedaald van 94 naar 30 kilometer in drie dagen. Als mensen op pad moeten, dan mijden ze het liefste het openbaar vervoer. 88 Procent geeft de voorkeur aan de auto of de fiets. Veel mensen denken dat hun gedrag blijvend verandert. 20 Procent denkt vaker met de fiets of lopend te gaan en een even zo groot deel denkt straks minder te gaan vliegen.  

Een groot deel (44%) van de mensen is thuis gaan werken: 61 procent zegt dat het hen makkelijk afgaat en meer dan een kwart wil ook na de crisis thuis blijven werken.

Eerder al bleek uit onderzoek van het instituut dat het wegverkeer aanzienlijk afnam sinds de crisis.