Siemens koopt Nederlands laadbedrijf Heliox

Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Heliox)

“Dit is een belangrijke mijlpaal die waarde toevoegt aan ons snelgroeiende e- mobility laadbusiness. Naast het uitbreiden van ons aanbod zien we digitalisering en software potentieel met betrekking tot energie- en depot management en diensten”, aldus Matthias Rebellius, lid van de Raad van Bestuur van Siemens en ceo Smart Infrastructure.

Heliox is gevestigd in Veldhoven en telt circa 300 medewerkers. Het bedrijf heeft een Amerikaanse vestiging in Atlanta. Behalve op elektrische bussen en vrachtwagens richt Heliox zich ook op laadoplossingen voor personenauto’s. Siemens koopt het bedrijf van investeringsmaatschappij Waterland en een entiteit die eigendom is van een groep werknemers en individuele aandeelhouders. Hoeveel geld met de overname is gemoeid wordt niet meegedeeld. De transactie moet nog worden goedgekeurd door de betrokken autoriteiten.

Siemens koopt Nederlands laadbedrijf Heliox | Fleet&Mobility

Siemens koopt Nederlands laadbedrijf Heliox

Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Heliox)

“Dit is een belangrijke mijlpaal die waarde toevoegt aan ons snelgroeiende e- mobility laadbusiness. Naast het uitbreiden van ons aanbod zien we digitalisering en software potentieel met betrekking tot energie- en depot management en diensten”, aldus Matthias Rebellius, lid van de Raad van Bestuur van Siemens en ceo Smart Infrastructure.

Heliox is gevestigd in Veldhoven en telt circa 300 medewerkers. Het bedrijf heeft een Amerikaanse vestiging in Atlanta. Behalve op elektrische bussen en vrachtwagens richt Heliox zich ook op laadoplossingen voor personenauto’s. Siemens koopt het bedrijf van investeringsmaatschappij Waterland en een entiteit die eigendom is van een groep werknemers en individuele aandeelhouders. Hoeveel geld met de overname is gemoeid wordt niet meegedeeld. De transactie moet nog worden goedgekeurd door de betrokken autoriteiten.