Schiphol krijgt grootste autoverhuurlocatie van Nederland

Schiphol • Op Schiphol is de bouw van het Car Rental Service Center begonnen. Dit centrum moet plaats gaan bieden aan circa 2.500 auto’s, waarmee het de grootste faciliteit van autoverhuurders in Nederland zal worden. De vijf grootste autoverhuurders op Schiphol komen er samen onder één dak, zo heeft de luchthaven bekendgemaakt in een persbericht.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

De voormalige parkeerplaats P4 wordt omgebouwd tot de nieuwe toekomstbestendige autoverhuurlocatie met een totale oppervlakte van 40 duizend vierkante meter.

Er komen vijf gebouwen, waar de autoverhuurders hun auto’s kunnen onderhouden, repareren en wassen. Boven de gebouwen komt één groot dak met 17 duizend vierkante meter aan zonnepanelen. De verwachting is dat de bouw eind 2024 is afgerond.

Met de elektrische faciliteiten van het nieuwe Car Rental Service Center investeert Schiphol in de transitie naar elektrische mobiliteit van en naar de luchthaven. De zonnepanelen produceren een hoeveelheid stroom die gelijk staat aan het jaarverbruik van zo’n duizend huishoudens. Met de nieuwe elektrische infrastructuur kunnen meer dan 300 elektrische auto’s gelijktijdig opladen. ‘Dit draagt bij aan de doelstelling van Schiphol om het vervoer van en naar de luchthaven zoveel mogelijk te verduurzamen,’ zo stelt de luchthaven.

‘’Met de nieuwe locatie zorgen we niet alleen voor betere faciliteiten voor de autoverhuurders, maar bovenal stimuleren we het gebruik van elektrische auto’s. Als het aan ons ligt, wordt het de normaalste zaak van de wereld om met een elektrische auto van en naar Schiphol te rijden. Samen met de autoverhuurders slaan we die weg in,’’ zegt Arthur Reijnhart, directeur commercial van Schiphol.

Verdubbeling fietsende werknemers Schiphol sinds 2019

Meer lezen over Schiphol

Schiphol krijgt grootste autoverhuurlocatie van Nederland | Fleet&Mobility

Schiphol krijgt grootste autoverhuurlocatie van Nederland

Schiphol • Op Schiphol is de bouw van het Car Rental Service Center begonnen. Dit centrum moet plaats gaan bieden aan circa 2.500 auto’s, waarmee het de grootste faciliteit van autoverhuurders in Nederland zal worden. De vijf grootste autoverhuurders op Schiphol komen er samen onder één dak, zo heeft de luchthaven bekendgemaakt in een persbericht.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

De voormalige parkeerplaats P4 wordt omgebouwd tot de nieuwe toekomstbestendige autoverhuurlocatie met een totale oppervlakte van 40 duizend vierkante meter.

Er komen vijf gebouwen, waar de autoverhuurders hun auto’s kunnen onderhouden, repareren en wassen. Boven de gebouwen komt één groot dak met 17 duizend vierkante meter aan zonnepanelen. De verwachting is dat de bouw eind 2024 is afgerond.

Met de elektrische faciliteiten van het nieuwe Car Rental Service Center investeert Schiphol in de transitie naar elektrische mobiliteit van en naar de luchthaven. De zonnepanelen produceren een hoeveelheid stroom die gelijk staat aan het jaarverbruik van zo’n duizend huishoudens. Met de nieuwe elektrische infrastructuur kunnen meer dan 300 elektrische auto’s gelijktijdig opladen. ‘Dit draagt bij aan de doelstelling van Schiphol om het vervoer van en naar de luchthaven zoveel mogelijk te verduurzamen,’ zo stelt de luchthaven.

‘’Met de nieuwe locatie zorgen we niet alleen voor betere faciliteiten voor de autoverhuurders, maar bovenal stimuleren we het gebruik van elektrische auto’s. Als het aan ons ligt, wordt het de normaalste zaak van de wereld om met een elektrische auto van en naar Schiphol te rijden. Samen met de autoverhuurders slaan we die weg in,’’ zegt Arthur Reijnhart, directeur commercial van Schiphol.

Verdubbeling fietsende werknemers Schiphol sinds 2019

Meer lezen over Schiphol