Verdubbeling fietsende werknemers Schiphol sinds 2019

Sander van Vliet Sander van Vliet
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Gemiddeld woont veertig procent van de zestigduizend werknemers op de bedrijventerreinen van Schiphol op fietsafstand van hun werk. De verdubbeling van fietsende werknemers komt onder meer door het beschikbaar stellen van meer deelfietsen, het inrichten van een fietsservicepunt, het aanleggen van extra fietspaden en fietsparkeerplekken en het doorvoeren van fietsvriendelijke arbeidsvoorwaarden zoals een hoge kilometervergoeding.

Verplaatsbare fietsenstalling

Zo zijn er onlangs 150 deelfietsen van Hely geplaatst op Schiphol Oost, waar bedrijven op het terrein een abonnement voor hun werknemers op kunnen afsluiten. Ook is er een verplaatsbare fietsenstalling waar fietsers hun e-bike met hun eigen lader kunnen opladen. En werkgevers kunnen gratis onderzoek laten doen door adviesbureau Breikers naar mogelijkheden om hun werknemers op de fiets te krijgen.

Bij het ontwikkelen van de fietsinfrastructuur rond de bedrijventerreinen is veel aandacht voor duurzaamheid. Zo is er gekozen voor een duurzamere wegverharding voor fietspaden dan traditioneel asfalt en zijn er proeven met verlichting die alleen aan gaat als fietsers van het fietspad gebruik maken.

Het stimuleren van werknemers om de fiets te pakken is een initiatief van GoingDutch, een samenwerkingsverband tussen BAM, Schiphol, Microsoft en OrangeNXT, en de Green Deal Fiets van de Vervoerregio Amsterdam. Vervoerregio Amsterdam streeft met de Green Deal Fiets het doel na van honderdduizend extra fietsers in de metropoolregio Amsterdam, waaronder ook Schiphol valt.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Verdubbeling fietsende werknemers Schiphol sinds 2019 | Fleet&Mobility

Verdubbeling fietsende werknemers Schiphol sinds 2019

Sander van Vliet Sander van Vliet
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Gemiddeld woont veertig procent van de zestigduizend werknemers op de bedrijventerreinen van Schiphol op fietsafstand van hun werk. De verdubbeling van fietsende werknemers komt onder meer door het beschikbaar stellen van meer deelfietsen, het inrichten van een fietsservicepunt, het aanleggen van extra fietspaden en fietsparkeerplekken en het doorvoeren van fietsvriendelijke arbeidsvoorwaarden zoals een hoge kilometervergoeding.

Verplaatsbare fietsenstalling

Zo zijn er onlangs 150 deelfietsen van Hely geplaatst op Schiphol Oost, waar bedrijven op het terrein een abonnement voor hun werknemers op kunnen afsluiten. Ook is er een verplaatsbare fietsenstalling waar fietsers hun e-bike met hun eigen lader kunnen opladen. En werkgevers kunnen gratis onderzoek laten doen door adviesbureau Breikers naar mogelijkheden om hun werknemers op de fiets te krijgen.

Bij het ontwikkelen van de fietsinfrastructuur rond de bedrijventerreinen is veel aandacht voor duurzaamheid. Zo is er gekozen voor een duurzamere wegverharding voor fietspaden dan traditioneel asfalt en zijn er proeven met verlichting die alleen aan gaat als fietsers van het fietspad gebruik maken.

Het stimuleren van werknemers om de fiets te pakken is een initiatief van GoingDutch, een samenwerkingsverband tussen BAM, Schiphol, Microsoft en OrangeNXT, en de Green Deal Fiets van de Vervoerregio Amsterdam. Vervoerregio Amsterdam streeft met de Green Deal Fiets het doel na van honderdduizend extra fietsers in de metropoolregio Amsterdam, waaronder ook Schiphol valt.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.