Laatste update:

Belgisch winkelbedrijf breidt laadpunten uit

(Foto: Shutterstock).

Het Belgische supermarktbedrijf Colruyt gaat via haar tankdochter DATS24 de komende vijf jaar minstens tienduizend openbare laadpunten installeren in België. Daarmee denkt Colruyt uit te groeien tot één van de grootste spelers op de nationale markt.

Dat heeft bestuursvoorzitter Jef Colruyt meegedeeld tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders. Het winkelbedrijf beschikt zelf al over het grootste laadplein van België. Bij het hoofdkantoor in het Belgische Halle kunnen 109 elektrische voertuigen tegelijk opladen. Er zijn momenteel in totaal 930 laadpunten.

Colruyt wil dat aantal opvoeren naar zeker tienduizend, niet alleen bij supermarkten maar ook op parkeerterreinen van ziekenhuizen, stations en dergelijke. Daarbij gaat het zowel om AC- als om snelle DC laadvoorzieningen. Colruyt werkt bij de verdere uitrol samen met installateur Pluginvest waarin het zelf al een fors belang heeft en waar ook autohandel Cardoen aandeelhouder is. Op termijn wil de Belgische groep ook laadoplossingen voor de consument thuis aanbieden.

DATS24 heeft de afgelopen maanden in België ook vijf waterstof-tankstations geopend. Eén daarvan bevindt zich langs de A12 in Wilrijk, een andere bij het hoofdkantoor van Colruyt in Halle.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Belgisch winkelbedrijf breidt laadpunten uit | Fleet&Mobility

Belgisch winkelbedrijf breidt laadpunten uit

Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock).

Dat heeft bestuursvoorzitter Jef Colruyt meegedeeld tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders. Het winkelbedrijf beschikt zelf al over het grootste laadplein van België. Bij het hoofdkantoor in het Belgische Halle kunnen 109 elektrische voertuigen tegelijk opladen. Er zijn momenteel in totaal 930 laadpunten.

Colruyt wil dat aantal opvoeren naar zeker tienduizend, niet alleen bij supermarkten maar ook op parkeerterreinen van ziekenhuizen, stations en dergelijke. Daarbij gaat het zowel om AC- als om snelle DC laadvoorzieningen. Colruyt werkt bij de verdere uitrol samen met installateur Pluginvest waarin het zelf al een fors belang heeft en waar ook autohandel Cardoen aandeelhouder is. Op termijn wil de Belgische groep ook laadoplossingen voor de consument thuis aanbieden.

DATS24 heeft de afgelopen maanden in België ook vijf waterstof-tankstations geopend. Eén daarvan bevindt zich langs de A12 in Wilrijk, een andere bij het hoofdkantoor van Colruyt in Halle.