Jaaromzet Enterprise groeit naar ruim 33 miljard euro

(foto:Enterprise)

Enterprise Holdings, de Amerikaanse moedermaatschappij van onder andere de autoverhuurbedrijven Enterprise, National en Alamo, realiseerde in 2023 een jaaromzet van 33,2 miljard euro. Dat is een stijging van ruim 16 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat tekent Automotive Management op uit een persbericht van Enterprise. De vloot van het verhuurbedrijf nam toe van 2 miljoen naar 2,3 miljoen voertuigen.

“Uit de jaarcijfers van Enterprise Holdings kunnen we opmaken dat onze franchisegever niet alleen wereldwijd, maar ook in Europa een recordjaar heeft beleefd”, zegt Thomas Wolters, ceo Enterprise Nederland. “De vlootomvang van de Europese vestigingen groeide bijvoorbeeld met 21 procent en dat zijn ontwikkelingen die wij zelf ook zo hebben ervaren afgelopen jaar; ons eigen boekjaar 2022 brak ook alle records.”

Chileense markt

Enterprise heeft meer dan 10 duizend vestigingen in 90 landen. Door middel van franchise-overeenkomsten breidt Enterprise zijn wereldwijde netwerk steeds verder uit. Zo werden er nieuwe vestigingen geopend in Zuid-Afrika, Marokko en Zuid-Amerika, terwijl de entree op de Chileense markt middels franchise eveneens aanstaande is.

Sinds 2013 is Enterprise ook in Nederland actief. Onder leiding van ceo Thomas Wolters groeide het bedrijf in Nederland van één (Schiphol) naar zes vestigingen, waarvan vier in Amsterdam. In de hoofdstad heeft Enterprise zo’n 1.500 auto’s. Vorige maand werd bekend dat John Schrijver (ex-Hertz) bij Enterprise aan de slag gaat.

Meer lezen over Enterprise

Jaaromzet Enterprise groeit naar ruim 33 miljard euro | Fleet&Mobility


Jaaromzet Enterprise groeit naar ruim 33 miljard euro

(foto:Enterprise)

Enterprise Holdings, de Amerikaanse moedermaatschappij van onder andere de autoverhuurbedrijven Enterprise, National en Alamo, realiseerde in 2023 een jaaromzet van 33,2 miljard euro. Dat is een stijging van ruim 16 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat tekent Automotive Management op uit een persbericht van Enterprise. De vloot van het verhuurbedrijf nam toe van 2 miljoen naar 2,3 miljoen voertuigen.

“Uit de jaarcijfers van Enterprise Holdings kunnen we opmaken dat onze franchisegever niet alleen wereldwijd, maar ook in Europa een recordjaar heeft beleefd”, zegt Thomas Wolters, ceo Enterprise Nederland. “De vlootomvang van de Europese vestigingen groeide bijvoorbeeld met 21 procent en dat zijn ontwikkelingen die wij zelf ook zo hebben ervaren afgelopen jaar; ons eigen boekjaar 2022 brak ook alle records.”

Chileense markt

Enterprise heeft meer dan 10 duizend vestigingen in 90 landen. Door middel van franchise-overeenkomsten breidt Enterprise zijn wereldwijde netwerk steeds verder uit. Zo werden er nieuwe vestigingen geopend in Zuid-Afrika, Marokko en Zuid-Amerika, terwijl de entree op de Chileense markt middels franchise eveneens aanstaande is.

Sinds 2013 is Enterprise ook in Nederland actief. Onder leiding van ceo Thomas Wolters groeide het bedrijf in Nederland van één (Schiphol) naar zes vestigingen, waarvan vier in Amsterdam. In de hoofdstad heeft Enterprise zo’n 1.500 auto’s. Vorige maand werd bekend dat John Schrijver (ex-Hertz) bij Enterprise aan de slag gaat.