Bovemij stopt met leaseactiviteiten, verzelfstandigt Viabovag

Bovemij • Bovemij stopt met het beheer en de financiering van leaseactiviteiten door autobedrijven, zo laat de organisatie weten in een persbericht. Bovemij verstrekt per 1 januari 2025 geen nieuwe financieringen meer aan autoleasemaatschappijen en gedurende het jaar wil het de beheersactiviteiten voor de leasebedrijven gefaseerd beëindigen.
Kim Andriessen Kim Andriessen
• Laatste update:
(Foto: Bovemij).

Bovemij gaat zich volledig richten op verzekeringen (Bovemij en ENRA), garanties (Autotrust) en datadiensten (RDC). Met deze ‘aangescherpte focus’ wil Bovemij de dienstverlening verbeteren en digitaliseren. ‘De verzekeringsmarkt verandert snel door de voortdurende consolidatie bij autobedrijven, veranderingen in distributiemodellen en het toenemende gebruik van elektrische fietsen. Daar komt bij dat de schadelast fors is gestegen en het aantal fietsdiefstallen toeneemt. Om beter in te kunnen spelen op de kansen en bedreigingen gaat Bovemij zich primair richten op verzekeringen, garanties en datadiensten’, zo stelt het bedrijf in het persbericht.

Bovemij-ceo Hans Coffeng legt verder uit: “De resultaten van leasefinancieringen en onze platformactiviteiten bleven al enige tijd achter. Een duidelijke focus stelt ons in staat om met meer slagkracht te groeien in de markten waar we al een goede uitgangspositie hebben en op die manier onze klanten beter te bedienen.”

Een gevolg van deze beslissing is dat Bovemij het recent geïntroduceerde White Label lease, een financial en operational leaseproduct voor klanten met een kleinere omvang, niet verder op de markt brengt.

Viabovag.nl zelfstandig

Verder gaat Bovemij de platformactiviteiten anders inrichten. Zo gaat Viabovag.nl, een joint venture Bovemij en Bovag, zelfstandig opereren. Op deze manier hoopt Bovemij dat advertentieplatform ‘wendbaarder wordt en sneller kan inspelen’ op nieuwe ontwikkelingen en wensen van consumenten en mobiliteitsbedrijven. De overige digitale en datadiensten worden onder één dak geconcentreerd bij dochter RDC.

Bovemij realiseerde in het eerste halfjaar van 2023 een nettowinst van 11,7 miljoen euro. De omzet groeide in H1 met ruim één procent naar 232 miljoen euro. De voornaamste groei zat bij fietsverzekeringen en de autoverzekeringen die via het dealerkanaal worden verkocht.

Meer lezen over Bovemij

Bovemij stopt met leaseactiviteiten, verzelfstandigt Viabovag | Fleet&Mobility

Bovemij stopt met leaseactiviteiten, verzelfstandigt Viabovag

Bovemij • Bovemij stopt met het beheer en de financiering van leaseactiviteiten door autobedrijven, zo laat de organisatie weten in een persbericht. Bovemij verstrekt per 1 januari 2025 geen nieuwe financieringen meer aan autoleasemaatschappijen en gedurende het jaar wil het de beheersactiviteiten voor de leasebedrijven gefaseerd beëindigen.
Kim Andriessen Kim Andriessen
• Laatste update:
(Foto: Bovemij).

Bovemij gaat zich volledig richten op verzekeringen (Bovemij en ENRA), garanties (Autotrust) en datadiensten (RDC). Met deze ‘aangescherpte focus’ wil Bovemij de dienstverlening verbeteren en digitaliseren. ‘De verzekeringsmarkt verandert snel door de voortdurende consolidatie bij autobedrijven, veranderingen in distributiemodellen en het toenemende gebruik van elektrische fietsen. Daar komt bij dat de schadelast fors is gestegen en het aantal fietsdiefstallen toeneemt. Om beter in te kunnen spelen op de kansen en bedreigingen gaat Bovemij zich primair richten op verzekeringen, garanties en datadiensten’, zo stelt het bedrijf in het persbericht.

Bovemij-ceo Hans Coffeng legt verder uit: “De resultaten van leasefinancieringen en onze platformactiviteiten bleven al enige tijd achter. Een duidelijke focus stelt ons in staat om met meer slagkracht te groeien in de markten waar we al een goede uitgangspositie hebben en op die manier onze klanten beter te bedienen.”

Een gevolg van deze beslissing is dat Bovemij het recent geïntroduceerde White Label lease, een financial en operational leaseproduct voor klanten met een kleinere omvang, niet verder op de markt brengt.

Viabovag.nl zelfstandig

Verder gaat Bovemij de platformactiviteiten anders inrichten. Zo gaat Viabovag.nl, een joint venture Bovemij en Bovag, zelfstandig opereren. Op deze manier hoopt Bovemij dat advertentieplatform ‘wendbaarder wordt en sneller kan inspelen’ op nieuwe ontwikkelingen en wensen van consumenten en mobiliteitsbedrijven. De overige digitale en datadiensten worden onder één dak geconcentreerd bij dochter RDC.

Bovemij realiseerde in het eerste halfjaar van 2023 een nettowinst van 11,7 miljoen euro. De omzet groeide in H1 met ruim één procent naar 232 miljoen euro. De voornaamste groei zat bij fietsverzekeringen en de autoverzekeringen die via het dealerkanaal worden verkocht.

Meer lezen over Bovemij