Traxall neemt Fleet Logistics over

Overname • De internationaal opererende wagenparkbeheerder Traxall neemt fleet-dienstverlener Fleet Logistics Group over van Volkswagen Financial Services (VFS) en Tüv Süd. Dit heeft Traxall aangekondigd in een persbericht. Het bedrijf maakt niet wereldkundig welk bedrag met de overname is gemoeid.
Kim Andriessen Kim Andriessen
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Met deze acquisitie wil Traxall het grootste onafhankelijke mobiliteits- en fleetnetwerk van Europa creëren met zo’n 400 duizend contracten in beheer, zo stelt het bedrijf in de persverklaring.

Traxall is in 38 landen actief in het outsourcen van fleet management. Recent investeerde het bedrijf in de Australische wagenparkbeheeractiviteiten van OviDrive. Traxall heeft momenteel 220 duizend auto’s in de vloot. Het is het naar eigen zeggen een van de grootste spelers wereldwijd.

Volkswagen kocht zich in 2019 in Fleet Logistics in. Het bedrijf was daarvoor in handen van keuringsinstantie Tüv Süd, dat na de overname door VFS veertig procent van de aandelen hield. Fleet Logistics is actief in meer dan twintig Europese landen, waaronder Nederland.

Ross Jackson, ceo van Traxall International, is verheugd dat Fleet Logistics onderdeel gaat uitmaken van Traxall. “Hoewel we voorlopig onafhankelijke bedrijven blijven, verwachten we de toekomst synergieën, investeringsplannen en een grotere mondiale voetafdruk. Deze deal zal meer waarde en service voor onze klanten opleveren, waar ook ter wereld.” Fleet Logistics-ceo Steffen Schick voegt toe: “Er is bij ons een grote bereidheid om het beste van beide werelden samen te voegen en naar een hoger niveau te brengen. Dat is ook wat de markt van ons verwacht.”

Traxall neemt Fleet Logistics over | Fleet&Mobility

Traxall neemt Fleet Logistics over

Overname • De internationaal opererende wagenparkbeheerder Traxall neemt fleet-dienstverlener Fleet Logistics Group over van Volkswagen Financial Services (VFS) en Tüv Süd. Dit heeft Traxall aangekondigd in een persbericht. Het bedrijf maakt niet wereldkundig welk bedrag met de overname is gemoeid.
Kim Andriessen Kim Andriessen
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Met deze acquisitie wil Traxall het grootste onafhankelijke mobiliteits- en fleetnetwerk van Europa creëren met zo’n 400 duizend contracten in beheer, zo stelt het bedrijf in de persverklaring.

Traxall is in 38 landen actief in het outsourcen van fleet management. Recent investeerde het bedrijf in de Australische wagenparkbeheeractiviteiten van OviDrive. Traxall heeft momenteel 220 duizend auto’s in de vloot. Het is het naar eigen zeggen een van de grootste spelers wereldwijd.

Volkswagen kocht zich in 2019 in Fleet Logistics in. Het bedrijf was daarvoor in handen van keuringsinstantie Tüv Süd, dat na de overname door VFS veertig procent van de aandelen hield. Fleet Logistics is actief in meer dan twintig Europese landen, waaronder Nederland.

Ross Jackson, ceo van Traxall International, is verheugd dat Fleet Logistics onderdeel gaat uitmaken van Traxall. “Hoewel we voorlopig onafhankelijke bedrijven blijven, verwachten we de toekomst synergieën, investeringsplannen en een grotere mondiale voetafdruk. Deze deal zal meer waarde en service voor onze klanten opleveren, waar ook ter wereld.” Fleet Logistics-ceo Steffen Schick voegt toe: “Er is bij ons een grote bereidheid om het beste van beide werelden samen te voegen en naar een hoger niveau te brengen. Dat is ook wat de markt van ons verwacht.”