MyWheels neemt kleinere deelautoaanbieder GreenMobility over

MyWheels • Deelautoaanbieder MyWheels neemt concurrent GreenMobility over, zo meldt het bedrijf in een persbericht.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

GreenMobility verdwijnt op 1 februari uit Nederland en klanten rijden dan deelauto’s van MyWheels. GreenMobility wil uit Nederland vertrekken omdat het bedrijf gaat uitbreiden in thuisland Denemarken, aldus manager Marco Boenders tegen het ANP. Bij GreenMobility werken drie vaste medewerkers en zij kunnen er volgens Boenders voor kiezen om mee te gaan naar MyWheels. Daarnaast werken ook onder meer flexmedewerkers bij het bedrijf, maar zij krijgen dit aanbod niet. Boenders kan niet zeggen hoeveel mensen dit zijn, aldus het persbureau.

GreenMobility wil ook uit Finland vertrekken. In dat land is het bedrijf actief in hoofdstad Helsinki.

Voordelen

Klanten van GreenMobility ontvangen bij de overstap naar MyWheels voordelen, zo benadrukt het bedrijf in het persbericht. ‘Zo zijn er meer auto’s op loopafstand beschikbaar met ruim 900 auto’s in Amsterdam, vergeleken met de 180 auto’s van GreenMobility. Daarnaast is er een keuze uit ongeveer 20 verschillende autotypes, vergeleken met de twee modellen die bij Green Mobility beschikbaar waren.’

Henri de Jong, ceo van MyWheels, is blij met de overname. “Zo zetten we gezamenlijk een stap vooruit in de ambitie om steden leefbaarder te maken en deelmobiliteit toegankelijk en voordelig aan te bieden voor iedereen.”

Deelauto’s van MyWheels staan in 90 Nederlandse steden. In totaal heeft MyWheels 111.217 leden.