Rijk pakt fileprobleem Noord-Holland aan

Redactie Redactie
• Laatste update:

De A7 en A8 tussen de Coentunnel en Purmerend worden verbreed en aangepast. Hiertoe start de minister volgend jaar een verkenning. Hiervoor wordt 300 miljoen euro gereserveerd. Ook wordt de A8 met een nieuwe provinciale weg doorgetrokken naar de A9 bij Heemskerk.

Verder worden er maatregelen genomen die de doorstroming op de A9 tussen Alkmaar en Raasdorp moeten verbeteren. De focus ligt daarbij niet op nieuwe infrastructuur, maar op maatregelen om met het bedrijfsleven werknemers uit de spits te halen en de toepassing van innovatieve technieken om het verkeer te begeleiden.

In 2016 worden in aanloop naar de grootschalige plannen spitsstroken aangelegd op de A7 en A8.

Verladersorganisatie EVO, Transport en Logistiek Nederland (TLN), Bouwend Nederland en VNO-NCW reageren positief op de plannen.