Gemeente Sittard zoekt proefkonijnen

Redactie Redactie
• Laatste update:

De gemeente neemt tien elektrische auto’s in gebruik voor dienstreizen en woon-werkverkeer van medewerkers de gemeente, Zuyd Hogeschool en bedrijfsleven. ’s Avonds en in de weekenden worden de auto’s ter beschikking gesteld aan deelnemers aan de proef.

Via een app en website kunnen zij zien welke auto’s er beschikbaar zijn en deze reserveren. De elektrische deelauto’s moeten worden opgehaald en ingeleverd bij toegewezen e-car hubs. Daar worden ze ook opgeladen.

Als de proef succesvol is, wordt het project verder uitgerold in Zuid-Limburg. De Stichting Limburg Elektrisch voert het project namens de gemeente Sittard-Geleen uit. Inwoners van de gemeente die deel willen nemen aan de proef kunnen zich opgeven via de website van Sittard-Geleen.