Laadpaalbelasting gehalveerd

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat staat in een brief van staatssecretaris van Financiën, Eric Wiebes.

Het huidige vaste tarief voor openbare laadpalen wordt voor een periode van vier jaar gelijkgesteld aan dat van de tweede schijf van de energiebelasting. Dat betekent dat het tarief van 10,007 cent daalt naar 4,996 cent per kWh. Nu valt het tarief voor deze laadpalen nog in de eerste schijf.

Uit een vergelijking door het ministerie van Financiën blijkt dat de belastingdruk per gereden kilometer op elektriciteit lager is dan die op benzine of diesel en net iets hoger is dan de belastingdruk op lpg. Maar bij het gebruik van een openbare laadpaal is deze nu nog hoger.

De staatssecretaris laat in zijn brief wel weten dat het aan de exploitant van de laadpaal is om te bepalen of de belastingverlaging wordt doorgegeven aan de gebruiker van de paal.

Het veranderen van de heffing van energiebelasting voor publieke laadpalen is al langer een wens van de mobiliteitsbranche

Laadpaalbelasting gehalveerd | Fleet&Mobility

Laadpaalbelasting gehalveerd

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat staat in een brief van staatssecretaris van Financiën, Eric Wiebes.

Het huidige vaste tarief voor openbare laadpalen wordt voor een periode van vier jaar gelijkgesteld aan dat van de tweede schijf van de energiebelasting. Dat betekent dat het tarief van 10,007 cent daalt naar 4,996 cent per kWh. Nu valt het tarief voor deze laadpalen nog in de eerste schijf.

Uit een vergelijking door het ministerie van Financiën blijkt dat de belastingdruk per gereden kilometer op elektriciteit lager is dan die op benzine of diesel en net iets hoger is dan de belastingdruk op lpg. Maar bij het gebruik van een openbare laadpaal is deze nu nog hoger.

De staatssecretaris laat in zijn brief wel weten dat het aan de exploitant van de laadpaal is om te bepalen of de belastingverlaging wordt doorgegeven aan de gebruiker van de paal.

Het veranderen van de heffing van energiebelasting voor publieke laadpalen is al langer een wens van de mobiliteitsbranche