Ionity verlaagt snellaadtarieven in Nederland

Laadpaal • Ionity heeft momenteel 17 oplaadparken in Nederland.
Sander van Vliet Sander van Vliet
Volkswagen verkoopt steeds meer elektrische auto’s.
(Foto: Volkswagen Group).

Ionity verlaagt de tarieven voor snel laden in Nederland. Bij het abonnement van 11,99 euro per maand betalen abonnementhouders 0,39 euro per kilowattuur (kWh) om te laden aan de snelladers van het bedrijf. Dit meldt het Ionity in een persbericht.

Bij een abonnement van 5,99 euro per maand, betaal je bij Ionity 0,49 euro per kWh. Ter vergelijking: het tarief van marktleider Fastned ligt zonder abonnement op 0,69 euro per kWh. Met een abonnement van 11,99 euro per maand krijg je 30 procent korting op het laadtarief. In dat geval betaal je 0,48 euro.

Ionity heeft momenteel 17 oplaadparken in Nederland en biedt 100 procent gecertificeerde groene stroom aan. Het Europese netwerk bestaat uit ongeveer 630 laadstations met 3.800 HPC-laadpunten in 24 landen. Met deze nieuwe tarieven en abonnementen wil Ionity ‘duurzame mobiliteit in Europa verder versnellen’.

Joint-venture Ionity is in 2017 opgericht door de BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company en Volkswagen Group.

Eigenaren en aanbieders van laadpalen spelen steeds meer met de tarieven. De toch al ingewikkelde laadpalenmarkt wordt de komende periode alleen maar complexer, zo voorspellen deskundigen.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Ionity verlaagt snellaadtarieven in Nederland | Fleet&Mobility

Ionity verlaagt snellaadtarieven in Nederland

Laadpaal • Ionity heeft momenteel 17 oplaadparken in Nederland.
Sander van Vliet Sander van Vliet
Volkswagen verkoopt steeds meer elektrische auto’s.
(Foto: Volkswagen Group).

Ionity verlaagt de tarieven voor snel laden in Nederland. Bij het abonnement van 11,99 euro per maand betalen abonnementhouders 0,39 euro per kilowattuur (kWh) om te laden aan de snelladers van het bedrijf. Dit meldt het Ionity in een persbericht.

Bij een abonnement van 5,99 euro per maand, betaal je bij Ionity 0,49 euro per kWh. Ter vergelijking: het tarief van marktleider Fastned ligt zonder abonnement op 0,69 euro per kWh. Met een abonnement van 11,99 euro per maand krijg je 30 procent korting op het laadtarief. In dat geval betaal je 0,48 euro.

Ionity heeft momenteel 17 oplaadparken in Nederland en biedt 100 procent gecertificeerde groene stroom aan. Het Europese netwerk bestaat uit ongeveer 630 laadstations met 3.800 HPC-laadpunten in 24 landen. Met deze nieuwe tarieven en abonnementen wil Ionity ‘duurzame mobiliteit in Europa verder versnellen’.

Joint-venture Ionity is in 2017 opgericht door de BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company en Volkswagen Group.

Eigenaren en aanbieders van laadpalen spelen steeds meer met de tarieven. De toch al ingewikkelde laadpalenmarkt wordt de komende periode alleen maar complexer, zo voorspellen deskundigen.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.