Santander aandeelhouder in blockchainplatform Vinturas

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Met de blockchain moet ook fraude kunnen worden tegengegaan. (Foto: Shutterstock)

Santander Consumer Finance is aandeelhouder geworden in blockchainplatform Vinturas. Dat meldt het bedrijf vandaag. Vinturas werd vorig jaar opgericht door een consortium dat onder meer bestaat uit Koopman Logistics. Voormalige Koopman-ceo Jon Kuiper geeft leiding aan het bedrijf dat inmiddels meer dan 12 miljoen voertuigbewegingen faciliteert en via Santander toegang heeft tot meer dan 20 duizend dealerbedrijven in Europa.

“De toetreding van Santander Consumer Finance maakt het mogelijk om nieuwe businessmodellen te ontwikkelen op het gebied van financiering en verzekering”, zegt Kuiper. Hij stelt dat op dit moment de sector nog grotendeels gebruik maakt van papieren documentstromen. “Digitalisering en standaardisering opent de weg voor grootschalige procesoptimalisatie voor klanten en partners van Vinturas. Andere voordelen zijn meer transparantie en een verbeterde klantervaring”, zegt Kuiper.

Lees verder op Automotive-online.

Meer lezen over vinturas

Santander aandeelhouder in blockchainplatform Vinturas | Fleet&Mobility

Santander aandeelhouder in blockchainplatform Vinturas

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Met de blockchain moet ook fraude kunnen worden tegengegaan. (Foto: Shutterstock)

Santander Consumer Finance is aandeelhouder geworden in blockchainplatform Vinturas. Dat meldt het bedrijf vandaag. Vinturas werd vorig jaar opgericht door een consortium dat onder meer bestaat uit Koopman Logistics. Voormalige Koopman-ceo Jon Kuiper geeft leiding aan het bedrijf dat inmiddels meer dan 12 miljoen voertuigbewegingen faciliteert en via Santander toegang heeft tot meer dan 20 duizend dealerbedrijven in Europa.

“De toetreding van Santander Consumer Finance maakt het mogelijk om nieuwe businessmodellen te ontwikkelen op het gebied van financiering en verzekering”, zegt Kuiper. Hij stelt dat op dit moment de sector nog grotendeels gebruik maakt van papieren documentstromen. “Digitalisering en standaardisering opent de weg voor grootschalige procesoptimalisatie voor klanten en partners van Vinturas. Andere voordelen zijn meer transparantie en een verbeterde klantervaring”, zegt Kuiper.

Lees verder op Automotive-online.

Meer lezen over vinturas