Inkoopmanagement

Ruitschadeformule Glasgarage stopt er mee

Glasgarage stopt ermee (Foto: Glasgarage).

Shop-in-shop ruitschadeketen Glasgarage houdt eind 2021 op te bestaan.
Een dalend aantal franchisenemers en oplopende verliezen hebben shop-in-shop ruitschadeformule Glasgarage doen besluiten te stoppen. Dat meldt het bedrijf. De activiteiten worden op 31 december beëindigd. Het aantal franchisenemers nam in de afgelopen jaren met een derde af en ook het aantal schades laat een dalende trend zien, waardoor de verliezen opliepen en de concurrentiepositie afnamen. Volgens het management is de omvang van het franchisenetwerk, dat voor het merendeel bestaat uit servicepunten binnen carrosserie- en autobedrijven, en het aantal klanten te klein geworden voor een gezonde bedrijfsvoering. “Hierdoor is het niet meer rendabel om op termijn noodzakelijke investeringen te doen die nodig zijn om het groeiende aantal voorruitcamera’s in voertuigen, die gekoppeld zijn aan rijhulpsystemen, volgens fabrieksinstructies te kunnen blijven herkalibreren.”
Op dit moment voert het management gesprekken met alle betrokkenen, zoals de franchisenemers en de 15 medewerkers van de franchiseformule, om tot een zorgvuldige afhandeling te komen. Opvallend is dat de keten in maart nog een nieuwe directeur aanstelde, in de persoon van Eric Prent.
Glasgarage is sinds 1993 uitgegroeid tot een landelijk opererende franchiseorganisatie, dat bestaat uit 64 shop-in-shops binnen auto- en carrosseriebedrijven en 16 zelfstandige vestigingen. De formule is sinds 2015 onderdeel van Belron Nederland, evenals Autotaalglas en Carglass.

Meer lezen over Belron en Glasgarage

Ruitschadeformule Glasgarage stopt er mee | Fleet&Mobility
Inkoopmanagement

Ruitschadeformule Glasgarage stopt er mee

Glasgarage stopt ermee (Foto: Glasgarage).

Shop-in-shop ruitschadeketen Glasgarage houdt eind 2021 op te bestaan.
Een dalend aantal franchisenemers en oplopende verliezen hebben shop-in-shop ruitschadeformule Glasgarage doen besluiten te stoppen. Dat meldt het bedrijf. De activiteiten worden op 31 december beëindigd. Het aantal franchisenemers nam in de afgelopen jaren met een derde af en ook het aantal schades laat een dalende trend zien, waardoor de verliezen opliepen en de concurrentiepositie afnamen. Volgens het management is de omvang van het franchisenetwerk, dat voor het merendeel bestaat uit servicepunten binnen carrosserie- en autobedrijven, en het aantal klanten te klein geworden voor een gezonde bedrijfsvoering. “Hierdoor is het niet meer rendabel om op termijn noodzakelijke investeringen te doen die nodig zijn om het groeiende aantal voorruitcamera’s in voertuigen, die gekoppeld zijn aan rijhulpsystemen, volgens fabrieksinstructies te kunnen blijven herkalibreren.”
Op dit moment voert het management gesprekken met alle betrokkenen, zoals de franchisenemers en de 15 medewerkers van de franchiseformule, om tot een zorgvuldige afhandeling te komen. Opvallend is dat de keten in maart nog een nieuwe directeur aanstelde, in de persoon van Eric Prent.
Glasgarage is sinds 1993 uitgegroeid tot een landelijk opererende franchiseorganisatie, dat bestaat uit 64 shop-in-shops binnen auto- en carrosseriebedrijven en 16 zelfstandige vestigingen. De formule is sinds 2015 onderdeel van Belron Nederland, evenals Autotaalglas en Carglass.

Meer lezen over Belron en Glasgarage