Dometic komt met GDP-gekeurde koelombouw

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens de GDP-richtlijn moeten medicijnen en andere zorgproducten van de groothandel tot aan de apotheek worden vervoerd op een temperatuur van 15 tot 25 graden. Voertuigen moeten aantoonbaar kunnen voldoen aan deze conditie.

Care Cool
Het zogenoemde Dometic Care Cool maakt gebruik van het originele verwarmingssysteem van de auto in combinatie met een tweede airconditioningsysteem.

De Care Cool GDP-heat/cool units worden ingebouwd door drie geselecteerde partners: Autotemp Claasen in Amsterdam, Eindhovense Radiateuren Fabriek (ERF) in Eindhoven en Techno Comfort Center (TCC) in Numansdorp.

De temperatuur wordt geregeld met een digitale thermostaat: eenmaal ingesteld wordt hij automatisch gehandhaafd. Dometic Benelux levert Care Cool-systemen voor bestelwagens met een laadruimte tot 21 kuub.

Het eerste officieel gecertificeerde systeem wordt binnenkort geleverd aan Euser Transport in Barendrecht. Voordat de auto met het koelsysteem wordt afgeleverd, is hij te zien op stand 159 van Bunk Carrosserie & Wagenbouw tijdens de Transport Compleet vakbeurs in Gorinchem van 2 tot en met 4 september.

Mediq
Apothekersketen Mediq heeft zijn vloot ook aangepast voor de nieuwe EU-richtlijnen voor medicijnenvervoer. Lees in Fleet & Mobility 2 een interview met wagenparkbeheerder Gert-Jan Hijweege die daarvoor zelf ombouwpartners inschakelde.

Dometic komt met GDP-gekeurde koelombouw | Fleet&Mobility

Dometic komt met GDP-gekeurde koelombouw

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens de GDP-richtlijn moeten medicijnen en andere zorgproducten van de groothandel tot aan de apotheek worden vervoerd op een temperatuur van 15 tot 25 graden. Voertuigen moeten aantoonbaar kunnen voldoen aan deze conditie.

Care Cool
Het zogenoemde Dometic Care Cool maakt gebruik van het originele verwarmingssysteem van de auto in combinatie met een tweede airconditioningsysteem.

De Care Cool GDP-heat/cool units worden ingebouwd door drie geselecteerde partners: Autotemp Claasen in Amsterdam, Eindhovense Radiateuren Fabriek (ERF) in Eindhoven en Techno Comfort Center (TCC) in Numansdorp.

De temperatuur wordt geregeld met een digitale thermostaat: eenmaal ingesteld wordt hij automatisch gehandhaafd. Dometic Benelux levert Care Cool-systemen voor bestelwagens met een laadruimte tot 21 kuub.

Het eerste officieel gecertificeerde systeem wordt binnenkort geleverd aan Euser Transport in Barendrecht. Voordat de auto met het koelsysteem wordt afgeleverd, is hij te zien op stand 159 van Bunk Carrosserie & Wagenbouw tijdens de Transport Compleet vakbeurs in Gorinchem van 2 tot en met 4 september.

Mediq
Apothekersketen Mediq heeft zijn vloot ook aangepast voor de nieuwe EU-richtlijnen voor medicijnenvervoer. Lees in Fleet & Mobility 2 een interview met wagenparkbeheerder Gert-Jan Hijweege die daarvoor zelf ombouwpartners inschakelde.