Hello Velo deelt fietsen in Amsterdam

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Het plan is een uitbreiding van ons deelfietsenplan in Amsterdam-Zuid om een nieuw deelfietsconcept te ontwerpen”, vertelt Jacco Lammers, directeur van Goabout. Het project wordt ingezet op bestaande locaties en stallingen langs de Zuidas, de RAI, de universiteiten en het centrum.

Het concept ziet er als volgt uit: Mobilock levert de slimme sloten, die met een app, gemaakt door Goabout, kunnen worden ont- en vergrendeld. Fietsenwinkel Het Zwarte Fietsenplan zorgt voor de deelfietsen. “Dat zijn fietsen uit het assortiment van de winkel. We hebben ervoor gekozen geen e-bikes te gebruiken, omdat deze over het algemeen eerder kapotgaan”, vertelt Lammers.

Een fiets reserveren kan via de app en de prijs is vergelijkbaar met die van een OV-fiets. “Gebruikers kunnen een abonnement afsluiten of met een dagpas een fiets huren. Hierdoor hoeven ze niet langer dan noodzakelijk eraan vast te zitten”, aldus Lammers.

Hello Velo deelt fietsen in Amsterdam | Fleet&Mobility

Hello Velo deelt fietsen in Amsterdam

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Het plan is een uitbreiding van ons deelfietsenplan in Amsterdam-Zuid om een nieuw deelfietsconcept te ontwerpen”, vertelt Jacco Lammers, directeur van Goabout. Het project wordt ingezet op bestaande locaties en stallingen langs de Zuidas, de RAI, de universiteiten en het centrum.

Het concept ziet er als volgt uit: Mobilock levert de slimme sloten, die met een app, gemaakt door Goabout, kunnen worden ont- en vergrendeld. Fietsenwinkel Het Zwarte Fietsenplan zorgt voor de deelfietsen. “Dat zijn fietsen uit het assortiment van de winkel. We hebben ervoor gekozen geen e-bikes te gebruiken, omdat deze over het algemeen eerder kapotgaan”, vertelt Lammers.

Een fiets reserveren kan via de app en de prijs is vergelijkbaar met die van een OV-fiets. “Gebruikers kunnen een abonnement afsluiten of met een dagpas een fiets huren. Hierdoor hoeven ze niet langer dan noodzakelijk eraan vast te zitten”, aldus Lammers.