Leasing en verhuur

Laatste update:

ALD voltooit overname Leaseplan; ceo Tex Gunning vertrekt

Met de overname vertrekt Tex Gunning als ceo bij Leaseplan. (Foto: ALD).

De overname van Leaseplan door ALD Automotive is afgerond met de benoeming van de nieuwe raad van bestuur van ALD. Leaseplan werd verkocht voor 4,8 miljard euro. 
Het overnamebedrag van werd deels met geld en deels met aandelen voldaan, meldt ALD. De Franse bank Societé Generale blijft de grootste aandeelhouder van ALD, met een meerderheidsbelang van 52,6 procent. De voormalige aandeelhouders van Leaseplan bezitten 30,8 procent van de aandelen. Het fusiebedrijf bezit wereldwijd een wagenpark van 3,3 miljoen voertuigen.

Pierre Palmieri, een ervaren professional binnen Sociéte Generale, is benoemd als nieuw lid van de Raad van Bestuur, waarbij hij Didier Hauguel vervangt, die zijn aftreden aankondigde. Bovendien is Pierre Palmieri gekozen als de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur, ter vervanging van Diony Lebot, die een cruciale rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van ALD

In de Raad van Bestuur van Leaseplan Corporation zijn ingrijpende wijzigingen. Ceo Tex Gunning, die sinds 2016 aan het roer stond, vertrekt. Zijn functie wordt overgenomen door Laurent Saucié, een oudgediende van Sociéte Generale die sinds begin 2022 al werkt aan de integratie van ALD en Leaseplan. Berno Kleinherenbrink (voorheen cco) blijft aan als deputy ceo. Marc Dierckx wordt cfo en Fred Weenig chief risk officer.

ALD voltooit overname Leaseplan; ceo Tex Gunning vertrekt | Fleet&Mobility
Leasing en verhuur

Laatste update:

ALD voltooit overname Leaseplan; ceo Tex Gunning vertrekt

Met de overname vertrekt Tex Gunning als ceo bij Leaseplan. (Foto: ALD).

De overname van Leaseplan door ALD Automotive is afgerond met de benoeming van de nieuwe raad van bestuur van ALD. Leaseplan werd verkocht voor 4,8 miljard euro. 
Het overnamebedrag van werd deels met geld en deels met aandelen voldaan, meldt ALD. De Franse bank Societé Generale blijft de grootste aandeelhouder van ALD, met een meerderheidsbelang van 52,6 procent. De voormalige aandeelhouders van Leaseplan bezitten 30,8 procent van de aandelen. Het fusiebedrijf bezit wereldwijd een wagenpark van 3,3 miljoen voertuigen.

Pierre Palmieri, een ervaren professional binnen Sociéte Generale, is benoemd als nieuw lid van de Raad van Bestuur, waarbij hij Didier Hauguel vervangt, die zijn aftreden aankondigde. Bovendien is Pierre Palmieri gekozen als de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur, ter vervanging van Diony Lebot, die een cruciale rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van ALD

In de Raad van Bestuur van Leaseplan Corporation zijn ingrijpende wijzigingen. Ceo Tex Gunning, die sinds 2016 aan het roer stond, vertrekt. Zijn functie wordt overgenomen door Laurent Saucié, een oudgediende van Sociéte Generale die sinds begin 2022 al werkt aan de integratie van ALD en Leaseplan. Berno Kleinherenbrink (voorheen cco) blijft aan als deputy ceo. Marc Dierckx wordt cfo en Fred Weenig chief risk officer.