Leasing en verhuur

Sixt sluit eerste kwartaal af met recordomzet

(Foto: Shutterstock.)

Sixt heeft in de eerste maanden van 2023 de hoogste omzet in de geschiedenis van het bedrijf behaald. Dit heeft de verhuurder bekendgemaakt middels een persbericht. De geconsolideerde omzet bedroeg 695,1 miljoen euro, bijna 20 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. 

De winst voor belastingen (EBT) over het eerste kwartaal was 33,3 miljoen euro, wat volgens Sixt past binnen de eerder gecommuniceerde doelstelling.

Door versoepeling van de internationale toeleveringsketens heeft Sixt zijn wereldwijde vloot het afgelopen kwartaal uitgebreid tot 149 duizend voertuigen, een stijging van 19 procent ten opzichte van Q1 vorig jaar. Het aantal elektrische voertuigen in Europa is in het eerste kwartaal van dit jaar met 9 procentpunt gestegen. De Europese vloot bestaat gemiddeld uit 22 procent elektrische voertuigen.

“Sixt is het nieuwe jaar succesvol begonnen en ligt goed op schema”, zegt Kai Andrejewski, cfo van Sixt. “Ook over het verloop van het tweede kwartaal tot nu toe zijn we zeer tevreden. Gezien de aanhoudend goede vraag en de positieve boekingssituatie bij luchtvaartmaatschappijen en hotels, verwachten we momenteel ook een positieve ontwikkeling voor het zomerseizoen.”

Het Duitse familiebedrijf meldt een ‘hoge mate van veerkracht te hebben opgebouwd met een aanhoudend hoog aandelenratio van meer dan 35 procent en een verbeterde schuldfinanciering’. Bovendien heeft Sixt begin dit jaar de grootste lening in de geschiedenis van het bedrijf afgesloten, ter waarde van 450 miljoen euro.

De raad van bestuur verwacht een aanzienlijke stijging van de omzet in 2023 ten opzichte van het voorgaande jaar en rekent op een winst tussen 430 en 550 miljoen euro.

Sixt sluit eerste kwartaal af met recordomzet | Fleet&Mobility
Leasing en verhuur

Sixt sluit eerste kwartaal af met recordomzet

(Foto: Shutterstock.)

Sixt heeft in de eerste maanden van 2023 de hoogste omzet in de geschiedenis van het bedrijf behaald. Dit heeft de verhuurder bekendgemaakt middels een persbericht. De geconsolideerde omzet bedroeg 695,1 miljoen euro, bijna 20 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. 

De winst voor belastingen (EBT) over het eerste kwartaal was 33,3 miljoen euro, wat volgens Sixt past binnen de eerder gecommuniceerde doelstelling.

Door versoepeling van de internationale toeleveringsketens heeft Sixt zijn wereldwijde vloot het afgelopen kwartaal uitgebreid tot 149 duizend voertuigen, een stijging van 19 procent ten opzichte van Q1 vorig jaar. Het aantal elektrische voertuigen in Europa is in het eerste kwartaal van dit jaar met 9 procentpunt gestegen. De Europese vloot bestaat gemiddeld uit 22 procent elektrische voertuigen.

“Sixt is het nieuwe jaar succesvol begonnen en ligt goed op schema”, zegt Kai Andrejewski, cfo van Sixt. “Ook over het verloop van het tweede kwartaal tot nu toe zijn we zeer tevreden. Gezien de aanhoudend goede vraag en de positieve boekingssituatie bij luchtvaartmaatschappijen en hotels, verwachten we momenteel ook een positieve ontwikkeling voor het zomerseizoen.”

Het Duitse familiebedrijf meldt een ‘hoge mate van veerkracht te hebben opgebouwd met een aanhoudend hoog aandelenratio van meer dan 35 procent en een verbeterde schuldfinanciering’. Bovendien heeft Sixt begin dit jaar de grootste lening in de geschiedenis van het bedrijf afgesloten, ter waarde van 450 miljoen euro.

De raad van bestuur verwacht een aanzienlijke stijging van de omzet in 2023 ten opzichte van het voorgaande jaar en rekent op een winst tussen 430 en 550 miljoen euro.