Eneco komt met dienst Elektrisch Laden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Eneco gaat in het programma Elektrisch Laden paal-, wand-, en zuilmodellen oplaadsystemen leveren van het bedrijf EV-Box. De stroom die aan Elektrisch Laden-gebruikers wordt geleverd – zowel via openbare als privé-oplaadpunten – is volledig groene windstroom.

Via een app krijgen berijders actueel inzicht in hun energieverbruik en de -kosten. In eerste instantie is dat alleen bij oplaadpunten van Eneco, maar over enkele maanden is dit beschikbaar voor alle oplaadpunten in Nederland. Via de app kunnen ze ook op afstand de laadpaal aan- en uitzetten.

Deelnemers aan Elektrisch Laden betalen per gebruikte kWh. De stroom die voor een zakelijke auto bij de berijder privé wordt gebruikt, wordt automatisch in rekening gebracht bij het bedrijf en vergoed aan de berijder. 

Alphabet
Alphabet gaat als eerste leasemaatschappij Eneco Elektrisch Laden aanbieden aan haar berijders. Huidige en toekomstige ev-leaserijders kunnen gebruik maken van de dienst. “Het is ons streven om klanten de beste oplossing te bieden, daarom hebben we ons bij het initiatief van Eneco aangesloten. Ze zijn echter niet verplicht er gebruik van te maken, net zo min als dat Eneco exclusief met ons als leasemaatschappij in zee gaat”, aldus Bart Fick, product manager e-mobility bij Alphabet.