Meeste filevertraging in Den Haag

Redactie Redactie
• Laatste update:

De avondspits is in Rotterdam het ergst. De filevertraging is dan gemiddeld 49 procent, dat betekent dat een autorit dan bijna de helft langer duurt dan wanneer het verkeer vrij kan doorstromen.

Real time verbetering
Het afgelopen jaar is de situatie in Den Haag en Breda verslechterd. In Eindhoven, Tilburg en Utrecht is de situatie verbeterd. Volgens Tomtom-ceo Harold Goddijn is het aanleggen van nieuwe wegen of het verbreden van bestaande wegen niet de oplossing, maar het gebruiken van verkeersinformatie voor de juiste route zou de doorstroming verbeteren. “Real time verkeersinformatie kan automobilisten helpen de snelste route naar huis te kiezen en kan ook overheden ondersteunen bij het verbeteren van de verkeersdoorstroming in steden.”

Ook blijkt uit de big data van het bedrijf dat sluiproutes geen tijdwinst opleveren. Wereldwijd zijn Moskou (74%), Istanbul (62%)en Rio de Janeiro (55%) de drukste verkeerssteden.

Meeste filevertraging in Den Haag | Fleet&Mobility

Meeste filevertraging in Den Haag

Redactie Redactie
• Laatste update:

De avondspits is in Rotterdam het ergst. De filevertraging is dan gemiddeld 49 procent, dat betekent dat een autorit dan bijna de helft langer duurt dan wanneer het verkeer vrij kan doorstromen.

Real time verbetering
Het afgelopen jaar is de situatie in Den Haag en Breda verslechterd. In Eindhoven, Tilburg en Utrecht is de situatie verbeterd. Volgens Tomtom-ceo Harold Goddijn is het aanleggen van nieuwe wegen of het verbreden van bestaande wegen niet de oplossing, maar het gebruiken van verkeersinformatie voor de juiste route zou de doorstroming verbeteren. “Real time verkeersinformatie kan automobilisten helpen de snelste route naar huis te kiezen en kan ook overheden ondersteunen bij het verbeteren van de verkeersdoorstroming in steden.”

Ook blijkt uit de big data van het bedrijf dat sluiproutes geen tijdwinst opleveren. Wereldwijd zijn Moskou (74%), Istanbul (62%)en Rio de Janeiro (55%) de drukste verkeerssteden.