Kenniscentrum over waterverkeer gelanceerd

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het platform www.platformpersonenvervoeroverwater.nl is een initiatief van het Landelijk Veren Platform en infrastructuur kennisinstelling Crow. De bedoeling is kennisdelen over (openbaar vervoer) op het water te stimuleren. Maira van Helvoirt is secretaris van de belangenbehartiger voor veerdiensten, het Landelijk Veren Platform. “Op het platform is een weblog, een bibliotheek en een faq te vinden.” En, vult Koen Bekking van Crow aan, die bibliotheek wordt steeds completer als meer mensen hun kennis delen.

25 miljoen autokilometers reduceren
Waterbus is een aangesloten vervoerder die vaart in Rotterdam en Dordrecht. Volgens directeur Gerbrand Schutten is het ov over het water dé oplossing om het wegennet en het spoor te ontlasten. “We reduceren jaarlijks zo’n 25 miljoen autokilometers en genereren veel recreatiemogelijkheden voor toeristen en dagjesmensen en bij de haltes worden scholen, bedrijven en wooncomplexen gerealiseerd. We groeien als bedrijf nu al zeventien procent per jaar.”

Fleet&Mobility interviewde directeur Daan van der Have van de Watertaxi Rotterdam. Zij zetten de varende taxi’s ook in om de ring van Rotterdam in de spits te ontlasten. Lees het interview in de rubriek ‘Bijzonder Beheer’ in Fleet&Mobility4 die vrijdag verschijnt.

Kenniscentrum over waterverkeer gelanceerd | Fleet&Mobility

Kenniscentrum over waterverkeer gelanceerd

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het platform www.platformpersonenvervoeroverwater.nl is een initiatief van het Landelijk Veren Platform en infrastructuur kennisinstelling Crow. De bedoeling is kennisdelen over (openbaar vervoer) op het water te stimuleren. Maira van Helvoirt is secretaris van de belangenbehartiger voor veerdiensten, het Landelijk Veren Platform. “Op het platform is een weblog, een bibliotheek en een faq te vinden.” En, vult Koen Bekking van Crow aan, die bibliotheek wordt steeds completer als meer mensen hun kennis delen.

25 miljoen autokilometers reduceren
Waterbus is een aangesloten vervoerder die vaart in Rotterdam en Dordrecht. Volgens directeur Gerbrand Schutten is het ov over het water dé oplossing om het wegennet en het spoor te ontlasten. “We reduceren jaarlijks zo’n 25 miljoen autokilometers en genereren veel recreatiemogelijkheden voor toeristen en dagjesmensen en bij de haltes worden scholen, bedrijven en wooncomplexen gerealiseerd. We groeien als bedrijf nu al zeventien procent per jaar.”

Fleet&Mobility interviewde directeur Daan van der Have van de Watertaxi Rotterdam. Zij zetten de varende taxi’s ook in om de ring van Rotterdam in de spits te ontlasten. Lees het interview in de rubriek ‘Bijzonder Beheer’ in Fleet&Mobility4 die vrijdag verschijnt.