Overig

Deutsche Telekom koopt alleen nog EV’s

Werknemers kunnen kiezen uit 33 verschillende modellen (foto: Vattenfall)

Telecombedrijf Deutsche Telekom gaat vanaf 1 januari aanstaande alleen nog maar elektrische auto’s aan haar vloot toevoegen. Werknemers van het bedrijf hebben daarbij in eerste instantie keuze uit 33 verschillende modellen. 

Dat heeft Deutsche Telekom meegedeeld tijdens de eerste duurzaamheidsdag van het bedrijf. “Onze klanten, maar ook onze investeerders vinden het belangrijk dat onze onderneming duurzaam groeit. Ze zijn niet alleen geïnteresseerd in de prijs van onze producten maar ook in de prijs die het milieu daarvoor betaalt. Daarom verdubbelen we onze activiteiten om klimaatneutraliteit en een circulaire economie te bereiken,” aldus ceo Tim Höttge.

Het uitfaseren van auto’s met een verbrandingsmotor geldt voorlopig alleen voor de ‘auto’s van de zaak’ en nog niet voor de bestelwagens en service-busjes. “Dit is een eerste stap naar het omschakelen van de gehele vloot naar elektrische motoren,” aldus een verklaring.

23 duizend zakenauto’s

Volgens informatie van dochterbedrijf Telekom Mobility Solutions, dat de gehele vloot beheert, beschikt Deutsche Telecom over 23 duizend zakenauto’s. “Met 33 beschikbare modellen is er een geschikte auto voor iedereen,” aldus directeur Olga Nevska van TMS. Zij heeft in eerdere publicaties laten weten dat de leveringsproblemen bij personenauto’s de uitvoering van het besluit wel kunnen bemoeilijken. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Deutsche Telekom koopt alleen nog EV’s | Fleet&Mobility
Overig

Deutsche Telekom koopt alleen nog EV’s

Werknemers kunnen kiezen uit 33 verschillende modellen (foto: Vattenfall)

Telecombedrijf Deutsche Telekom gaat vanaf 1 januari aanstaande alleen nog maar elektrische auto’s aan haar vloot toevoegen. Werknemers van het bedrijf hebben daarbij in eerste instantie keuze uit 33 verschillende modellen. 

Dat heeft Deutsche Telekom meegedeeld tijdens de eerste duurzaamheidsdag van het bedrijf. “Onze klanten, maar ook onze investeerders vinden het belangrijk dat onze onderneming duurzaam groeit. Ze zijn niet alleen geïnteresseerd in de prijs van onze producten maar ook in de prijs die het milieu daarvoor betaalt. Daarom verdubbelen we onze activiteiten om klimaatneutraliteit en een circulaire economie te bereiken,” aldus ceo Tim Höttge.

Het uitfaseren van auto’s met een verbrandingsmotor geldt voorlopig alleen voor de ‘auto’s van de zaak’ en nog niet voor de bestelwagens en service-busjes. “Dit is een eerste stap naar het omschakelen van de gehele vloot naar elektrische motoren,” aldus een verklaring.

23 duizend zakenauto’s

Volgens informatie van dochterbedrijf Telekom Mobility Solutions, dat de gehele vloot beheert, beschikt Deutsche Telecom over 23 duizend zakenauto’s. “Met 33 beschikbare modellen is er een geschikte auto voor iedereen,” aldus directeur Olga Nevska van TMS. Zij heeft in eerdere publicaties laten weten dat de leveringsproblemen bij personenauto’s de uitvoering van het besluit wel kunnen bemoeilijken. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie