Deutsche Telekom koopt alleen nog EV’s

Redactie Redactie
• Laatste update:
Werknemers kunnen kiezen uit 33 verschillende modellen (foto: Vattenfall)

Dat heeft Deutsche Telekom meegedeeld tijdens de eerste duurzaamheidsdag van het bedrijf. “Onze klanten, maar ook onze investeerders vinden het belangrijk dat onze onderneming duurzaam groeit. Ze zijn niet alleen geïnteresseerd in de prijs van onze producten maar ook in de prijs die het milieu daarvoor betaalt. Daarom verdubbelen we onze activiteiten om klimaatneutraliteit en een circulaire economie te bereiken,” aldus ceo Tim Höttge.

Het uitfaseren van auto’s met een verbrandingsmotor geldt voorlopig alleen voor de ‘auto’s van de zaak’ en nog niet voor de bestelwagens en service-busjes. “Dit is een eerste stap naar het omschakelen van de gehele vloot naar elektrische motoren,” aldus een verklaring.

23 duizend zakenauto’s

Volgens informatie van dochterbedrijf Telekom Mobility Solutions, dat de gehele vloot beheert, beschikt Deutsche Telecom over 23 duizend zakenauto’s. “Met 33 beschikbare modellen is er een geschikte auto voor iedereen,” aldus directeur Olga Nevska van TMS. Zij heeft in eerdere publicaties laten weten dat de leveringsproblemen bij personenauto’s de uitvoering van het besluit wel kunnen bemoeilijken.